Vyzkoušejte recept na legendární masové kuličky v rajčatové omáčce

Dochází vám inspirace, co k obědu? Pak rozhodně musíte vyzkoušet lahodné masové kuličky v rajčatové omáčce podle blogerky Live With Anny. Připravíte je snadno a většinu ingrediencí najdete doma. Takže to bude vynikající oběd, který pořídíte snadno a do hodiny. A ještě budete mít většinu z této doby volno, protože bude za vás pracovat deska a trouba. Je to zaručený recept na úspěch – uvidíte, že se všichni jenom olíznou.

Vynikající oběd, který pořídíte do hodiny

Recept na masové kuličky v rajčatové omáčce

Co budete potřebovat:

Masové koule

˗ 2 cibule

˗ 400 g hovězího mletého masa

˗ 400 g vepřového mletého masa

˗ 3 vajíčka

˗ sůl

˗ pepř

˗ 80 g parmazánu

˗ 4 lžíce olivového oleje

˗ 200 g strouhanky

˗ hrst nasekaného tymiánu

˗ 1l slunečnicového oleje

Rajčatová omáčka

˗ 4 lžíce olivového oleje

˗ 2 cibule

˗ 5 stroužků česneku

˗ 2 kg rajčatového pyré

˗ 2 lžičky soli

˗ 2 hrsti nasekané bazalky

˗ 80 g parmazánu

˗ špagety

Nejprve si připravte rajčatovou omáčku. Ve velké pánvi si rozpalte olivový olej a orestujte na něm najemno nasekanou cibulku. Cibulku nechte zesklovatět. Jakmile bude cibulka hotová, přidejte prolisovaný česnek a krátce ho orestujte. Poté přidejte rajčatové pyré, sůl a vše nechte zhruba 10 minut vařit. Udržujte v teple, ideálně pomocí funkce KeepWarm, kterou je vybavená například indukční deska MORA VDIT 332 FF.

Na maso budete potřebovat velkou mísu. V ní smíchejte najemno nasekanou jarní cibulku, mleté vepřové a hovězí, vajíčka, sůl, pepř, parmazán, olivový olej, nasekaný tymián a strouhanku. Směs důkladně promíchejte a v případě potřeby přidejte více strouhanky, aby se vám podařilo vytvarovat úhledné a stejnoměrné masové kuličky o velikosti pingpongového míčku.

Ve velkém rendlíku rozpalte slunečnicový olej a vložte do něj na chvíli osmahnout masové kuličky. Stačí zhruba minutka až dvě, jen aby se maso zatáhlo a při pečení v omáčce v troubě se nerozpadlo.

Jakmile máte všechny masové kuličky osmažené, poskládejte je do většího hlubokého plechu. Sundejte z plotýnky připravenou rajčatovou omáčku, do níž jste až v této chvíli přidali nasekanou bazalku. Plech vložte do trouby předem vyhřáté na 200°C a pečte 20 minut. Poté plech vyjměte a vše zasypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Dejte znovu péct na 10 minut.

Podávejte se špagetami, nebo s jinými oblíbenými těstovinami.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření