Vyzkoušejte recept na legendární masové kuličky v rajčatové omáčce
Dochází vám inspirace, co k obědu? Pak rozhodně musíte vyzkoušet lahodné masové kuličky v rajčatové omáčce podle blogerky Live With Anny. Připravíte je snadno a většinu ingrediencí najdete doma. Takže to bude vynikající oběd, který pořídíte snadno a do hodiny. A ještě budete mít většinu z této doby volno, protože bude za vás pracovat deska a trouba. Je to zaručený recept na úspěch – uvidíte, že se všichni jenom olíznou.
Recept na masové kuličky v rajčatové omáčce
Co budete potřebovat:
Masové koule
˗ 2 cibule
˗ 400 g hovězího mletého masa
˗ 400 g vepřového mletého masa
˗ 3 vajíčka
˗ sůl
˗ pepř
˗ 80 g parmazánu
˗ 4 lžíce olivového oleje
˗ 200 g strouhanky
˗ hrst nasekaného tymiánu
˗ 1l slunečnicového oleje
Rajčatová omáčka
˗ 4 lžíce olivového oleje
˗ 2 cibule
˗ 5 stroužků česneku
˗ 2 kg rajčatového pyré
˗ 2 lžičky soli
˗ 2 hrsti nasekané bazalky
˗ 80 g parmazánu
˗ špagety
Nejprve si připravte rajčatovou omáčku. Ve velké pánvi si rozpalte olivový olej a orestujte na něm najemno nasekanou cibulku. Cibulku nechte zesklovatět. Jakmile bude cibulka hotová, přidejte prolisovaný česnek a krátce ho orestujte. Poté přidejte rajčatové pyré, sůl a vše nechte zhruba 10 minut vařit. Udržujte v teple, ideálně pomocí funkce KeepWarm, kterou je vybavená například indukční deska MORA VDIT 332 FF.
Na maso budete potřebovat velkou mísu. V ní smíchejte najemno nasekanou jarní cibulku, mleté vepřové a hovězí, vajíčka, sůl, pepř, parmazán, olivový olej, nasekaný tymián a strouhanku. Směs důkladně promíchejte a v případě potřeby přidejte více strouhanky, aby se vám podařilo vytvarovat úhledné a stejnoměrné masové kuličky o velikosti pingpongového míčku.
Ve velkém rendlíku rozpalte slunečnicový olej a vložte do něj na chvíli osmahnout masové kuličky. Stačí zhruba minutka až dvě, jen aby se maso zatáhlo a při pečení v omáčce v troubě se nerozpadlo.
Jakmile máte všechny masové kuličky osmažené, poskládejte je do většího hlubokého plechu. Sundejte z plotýnky připravenou rajčatovou omáčku, do níž jste až v této chvíli přidali nasekanou bazalku. Plech vložte do trouby předem vyhřáté na 200°C a pečte 20 minut. Poté plech vyjměte a vše zasypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Dejte znovu péct na 10 minut.
Podávejte se špagetami, nebo s jinými oblíbenými těstovinami.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Bartoš představil portál stavebníka a Informační systém pro úředníky stavebních úřadů (video)
- České domácnosti loni platily za elektřinu nejvíce v EU, přestože Česko vyvezlo takřka nejvíce elektřiny v celé EU
- Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?
- Češi za rekonstrukci koupelen letos v průměru utratí 550 tisíc Kč. Nebojí se vzít si i úvěr, návratnost investice je až trojnásobná
- Více škody než užitku. Kvůli Green Dealu jsou evropské výrobky nekonkurenceschopné, říká Roman Blažíček
- Vláda schválila další krok na podporu výstavby obnovitelných zdrojů energie