Rychlý prodej nemovitosti je v kurzu

B3 Technology, 20.4.2021
Koronakrize už se opravdu vleče. Pro některé je jejich podnikání zavřeno skoro rok. Proto není divu, že mnozí sahají do svých úspor a jiní prodávají nemovitosti, které si koupili v době blahobytu.

Čím dál častěji se nám stává, že prodávající na prodej hodně spěchá, protože potřebuje peníze na živobytí. Pokud je však cena přemrštěná, dlouho nemovitost hledá svého kupce. Nejrychleji se samozřejmě prodávají levnější nemovitosti po rekonstrukci a v příjemné lokalitě,“ vysvětluje Blanka Hočnerová z Origo-reality.cz.

Peníze rychle, ale méně

Jak se říká: Něco za něco. Když někdo potřebuje peníze rychle, musí počítat s tím, že za nemovitost nedostane tolik, kolik by získal dlouhodobějším inzerováním. S cenou musí jít o 20 až 30 procent dolů, než by byla běžná prodejní cena. Pak si prodávající může ze zájemců o koupi i vybírat. 

Vzhledem k tomu, že koronakrize stále nekončí, takových prodejců bude přibývat. Lidé potřebují peníze na záchranu podniků nebo i na běžnou útratu a prodej například rekreačního objektu je může na delší dobu zachránit. I přes to, že za nemovitost získají méně peněz, k vyřešení aktuálních finančních problému to pomůže,“ dodává Hočnerová. 


Dá se říct, že tento trend potvrzuje pravidlo, že investice do nemovitostí se vyplatí. Ceny bytů, domů, pozemků, chat a chalup stále rostou, takže za prodanou nemovitost sice prodávající nezíská tolik, kolik by dostal později, ale tratit by neměl. Prodejem tak získá čas na získání finanční jistoty nebo překlenutí krizového období. 


B3 Technology

Společnost B3 Technology, s. r. o. vznikla jako mateřská společnost skupiny firem cílící převážně na realitní trh. Core byznysem je on-line marketing v realitním sektoru. Ve struktuře firem vznikají nové start-upy zaměřené na e-commerce a PR.

Společnost se též profiluje jako venture kapitálová, investující do dalších startupových společností. Pro své klienty zajišťuje i odborné poradenství a mentoring.

Více informaci na: www.b3technology.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality