Domů se nechodí už jen přespat. Práce z domova mění preference na realitním trhu

B3 Technology, 28.4.2021
Některé firmy i po rozvolnění uvažují o větším poměru práce z domova než z kanceláře. Proto se mění požadavky na kupovanou nemovitost. V době plného pracovního zápřahu se mnozí chodili domů jen vyspat, teď ve svých domovech tráví mnohem víc času.

Není důvod shánět byt v centru města, aby byl člověk rychle v kanceláři. Home office zasahuje nejen do preference lokalit, ale i rozložení bytu. Lidé shánějí o něco větší byty, ale klidně na periférii nebo dokonce mimo město,“ vysvětluje Jiří Tschiharschz realitního portálu Bydlisnami.cz.

Dříve se do 2+1 vměstnala bez problémů i tříčlenná rodina. Jenže v době práce z domova a zavřených škol a školek dříve nebo později takřka každý začal minimálně přemýšlet o větším bytě, a to nejlépe s nějakým venkovním prostorem.

Lidé momentálně preferují nemovitosti, kde si mohou vytvořit alespoň pracovní kout. To je asi nejzásadnější podmínkou. Dříve byla bezkonkurenčně na prvním místě lokalita, která i dnes samozřejmě hraje velkou roli, ale důležité je rozložení bytu. Dostupnost do centra už moc lidí neláká,“ doplňuje Jiří Tschiharsch z Bydlisnami.cz.

Před rokem se zdálo, že opatření, home office a zavřené školy a školky jsou jen na chvíli. Jenže s těmito omezeními se už trápíme více jak rok a je otázkou, jak budou vypadat následující měsíce. Proto se investice do nemovitosti v blízkosti kanceláře momentálně nevyplatí. 


B3 Technology

Společnost B3 Technology, s. r. o. vznikla jako mateřská společnost skupiny firem cílící převážně na realitní trh. Core byznysem je on-line marketing v realitním sektoru. Ve struktuře firem vznikají nové start-upy zaměřené na e-commerce a PR.

Společnost se též profiluje jako venture kapitálová, investující do dalších startupových společností. Pro své klienty zajišťuje i odborné poradenství a mentoring.

Více informaci na: www.b3technology.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality