Senioři se těší do Řecka, po očkování nakupují dovolené v prázdninových termínech

Řeckou dovolenou objednávají senioři na ostrovy

S postupným uvolňováním cestovních restrikcí začínají Češi opět ve velkém kupovat zájezdy do tradiční letní dovolenkové destinace Řecka. Senioři, kteří prošli úspěšně očkováním, se chystají na dovolenou již nyní – je to patrné ze zájmu o zájezdy do Řecka a všude tam, kde se stačí prokázat absolvovaným očkováním. To výrazně zjednodušilo i návratové příjezdy do České republiky.

„Nákupům dovolených v Řecku letos zatím nejvíce vévodí dva ostrovy - a to Kréta a Zakynthos, v závěsu jsou pak Rhodos a Kos. Obvyklá délka zájezdů koreluje mezi 8 a 12 dny“, říká manažer produktu dovolena.cz od STUDENT AGENCY, Petr Čipera a dodává: Řecko již nyní nevyžaduje od těch, kdo byli očkováni ani test nebo karanténu – což znamená, že během prázdnin by postupně dovolená v Řecku měla být bez komplikací pro většinu dovolenkářů z ČR. Aktuálně těží z výhod proočkovanosti zejména senioři.“

Proto řada těch, kdo mají očkování za sebou, míří na dovolenou do Řecka již nyní. Vidíme jednoznačně trend, kdy naočkovaní senioři chtějí vyrazit bez omezení na dovolenou do Řecka již na začátku léta.

Z hlediska teploty vzduchu je možné již navštívit jakýkoliv řecký ostrov, koupání v moři je však z počátku sezony vhodnější spíše pro otužilejší. Čím jižněji se však místo dovolené nachází, tím přijatelnější teplota vody již bude.

Z počátku sezóny klienti jednoznačně preferují Krétu, Rhodos a Kos. Pokud však mají turisté spíše zájem poznávat řeckou kulturu a pohostinnost, využijí naopak severních ostrovů, kde bude podstatně méně turistů než na jihu.

Stále větší oblibě do Řecka se těší také individuální cestování s tzv. nízkonákladovými dopravci, kteří nabízejí tzv. lowcost letenky za velmi příznivé ceny.

Jelikož se jedná o tzv. lowcost letenky, v ceně letenky je zahrnuta pouze malé příruční zavazadlo. V případě zájmu o zavazadla do podpalubí nebo větší příruční zavazadlo je třeba zaplatit si toto zavazadlo zvlášť.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky