Stavebnictví v listopadu rostlo o 3,5% y/y


PRAHA (ČIA) - Meziroční růst o 3,5 procenta zaznamenala loni v listopadu tuzemská stavební produkce. Při zohlednění nižšího počtu pracovních dnů v listopadu 2002 ve srovnání s listopadem 2001 vzrostla stavební výroba dokonce o 4,7 procenta. Jak uvedl Český statistický úřad (ČSÚ), byl vysoký objem stavebních prací ovlivněn příznivým listopadovým počasím. Vyplývá to z informací, které dnes ČIA poskytl ČSÚ.

Stavební produkce tak roste již tři měsíce po sobě. Stavebnictví z předchozího útlumu přitom podle ČSÚ vyvedla především povodňová obnova země. V říjnu se stavební výroba meziročně zvýšila o 3,5 procenta a v září o 6,7 procenta.

Průměrná nominální mzda dosáhla v listopadu v sektoru stavebnictví 18 441 korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o šest procent. Při započtení inflace se tak reálná mzda zvýšila o 5,5 procenta. Produktivita práce vzrostla o 2,5 procenta, ale jednotkové pracovní náklady o 3,4 procenta. "Vyšší růst mezd a tím pádem jednotkových pracovních nákladů byl ovlivněn výplatou ročních odměn u většiny stavebních podniků," uvedl ČSÚ.

V listopadu bylo vydáno 12 017 stavebních povolení a orientační hodnota povolených staveb činila 20,3 miliardy korun.

-jn-,-jh-



! Válka s Irákem začne 21. února !?

Fotogalerie - bojové letouny USA


Fotogalerie - bojové letouny Iráku


Fotogalerie - autosalon Detroit 2003




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality