Aktuální průzkum: většina lidí se nebojí nákazy covidem v restauraci

„Zajímavostí je, že téměř totožné procento respondentů (17 %) se nebojí ani tak nákazy virem covid-19, ale vyjadřuje obavy z nepořádku v kuchyni, nedostatečné hygieny v kuchyni, špatných hygienických standardů při přípravě pokrmů z nesprávného uchovávání potravin a podobně. Je vidět, že tato problematika se v některých restauracích dlouhodobě podceňuje a lidé tento problém vnímají i přes mediální převahu covidových témat,“ upozorňuje Lukáš Rom ze společnosti Kärcher.
Co se týče obchodních center, jsou zde pro 45 % respondentů hygienické podmínky vyhovující a bez výhrad zde nakupují. 14 % lidí pak hygienu vůbec neřeší a obchodní centra navštěvuje. 41 % Čechů má k úklidu, čistotě a hygienickým podmínkám výhrady. Přesto OC ale 22 % občas navštíví, 16 % zde pravidelně nakupuje potraviny. Zajímavostí je, že opatrnější jsou při nákupech v obchodních centrech ženy, muži mají menší obavy.
•••
Průzkum pro společnost Kärcher zpracovala výzkumná agentura Rondo Data na vzorku 2100 respondentů ve věku 21-61 ze všech krajů ČR.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Nakládané rodinné poklady: Vychytávky pro dokonalé zavařování okurek
- Delší i kratší výpadky proudu zásadně ovlivňují chod firem. Zastaví se výroba, vypne se chlazení či servery, ale dochází také k ohrožení bezpečnosti zaměstnanců a zákazníků. Jak tato rizika co nejlépe eliminovat?
- Španělsko 2025: Přísnější vyhlášky a vysoké pokuty v oblíbených letoviscích, zejména v Marbelle. Sankce hrozí za kouření na plážích na Baleárech či krmení ptáků v Madridu a Barceloně
- Letní trend? Naučte se něco nového a stát vám to zaplatí
- Slunce na střeše: Fotovoltaika živí už každý třináctý dům a ušetří tisíce korun ročně
- Bateriové úložiště? Investice, která se vyplatí při blackoutu i mikro výpadcích