Aktuální průzkum: většina lidí se nebojí nákazy covidem v restauraci

„Zajímavostí je, že téměř totožné procento respondentů (17 %) se nebojí ani tak nákazy virem covid-19, ale vyjadřuje obavy z nepořádku v kuchyni, nedostatečné hygieny v kuchyni, špatných hygienických standardů při přípravě pokrmů z nesprávného uchovávání potravin a podobně. Je vidět, že tato problematika se v některých restauracích dlouhodobě podceňuje a lidé tento problém vnímají i přes mediální převahu covidových témat,“ upozorňuje Lukáš Rom ze společnosti Kärcher.
Co se týče obchodních center, jsou zde pro 45 % respondentů hygienické podmínky vyhovující a bez výhrad zde nakupují. 14 % lidí pak hygienu vůbec neřeší a obchodní centra navštěvuje. 41 % Čechů má k úklidu, čistotě a hygienickým podmínkám výhrady. Přesto OC ale 22 % občas navštíví, 16 % zde pravidelně nakupuje potraviny. Zajímavostí je, že opatrnější jsou při nákupech v obchodních centrech ženy, muži mají menší obavy.
•••
Průzkum pro společnost Kärcher zpracovala výzkumná agentura Rondo Data na vzorku 2100 respondentů ve věku 21-61 ze všech krajů ČR.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Věda Plus: Jak se za poslední léta vyvinula léčba roztroušené sklerózy? (audio)
- BCP a Alzheimer: Přírodní terpen jako naděje pro mozek
- Radioporadna: Vypěstovat své houby není žádná věda. Spíš zábavné dobrodružství (audio)
- Zhoršený zrak ovlivňuje paměť i psychiku seniorů: Neléčený šedý zákal může být rizikovým faktorem pro rozvoj demence
- Otevírá se prostor pro masivní využití mobilních bateriových úložišť. Jaké jsou jejich možnosti v praxi?
- Co obnáší přeměna chalupy na nízkoenergetickou stavbu (29.5.2025)