Jaké koberce se hodí do interiéru ve skandinávském stylu?

REKLAMA       Inzerce, 27.5.2021

Skandinávský styl interiéru se v posledních letech stal velkým hitem na poli interiérového designu. Vyznačuje se přírodními materiály, jemnými barvami a čistými liniemi. Je charakteristický svou udržitelností, minimalismem a jednoduchostí.

Paleta barev je v interiéru se skandinávským stylem volena převážně do neutrálních tónů bílé a béžové barvy, ale může být kombinována také v kontrastu s černou nebo šedou barvou.

Interiéru zpravidla dominuje koberec, který je však víc než jen dekorativním prvkem. Jeho umístění je zásadní pro rozdělení jednotlivých části pokoje. Mimoto koberec tlumí hluk a pomáhá udržovat stálou teplotu v místnosti. Zároveň dotváří pocit zabydlenosti v interiéru, který může občas působit až chladně a odtažitě.

Co se týká barev volte jemné pastelové tóny, odstíny krémové, šedé a bílé, které dotvoří Vámi načrtnutou představu interiéru. U koberců zasazujících se do skandinávského stylu je častým jevem jemný geometrický vzor.

Díky jednoduchosti barevné palety ve skandinávském stylu je větší prostor věnován texturám textilií. Nemusíte se proto bát vybrat koberec, jak s dlouhým vlasem, tak krátkým, popřípadě kožešinu. Koberec s dlouhým vlasem je velmi oblíbený a působí útulně. V souladu s filozofií skandinávského stylu se do interiéru hodí také koberce vyrobené z přírodních materiálů jako je například vlna nebo bavlna.

Na konec se hodí jedna rada – při zařizování interiéru ve skandinávském stylu nezapomeňte na to, že méně je více. Platí v případě volby palety barev, množství nábytku i dekorací.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry