Nejkrásnější proměny zahrad, které vám vyrazí dech: Zahrada se 3D efektem

Chystáte proměnu vaší zahrady? Máme pro vás úchvatné inspirace, jak z obyčejné zahrady udělat oázu klidu a pohody, místo pro odpočinek i rodinné chvíle, ale i prostor plný interaktivních prvků, které budou bavit děti i dospělé. 

Zanedbaná zahrada manželů Jackie a Yunga z Trowbridge potřebovala nutnou renovaci. Manželé si přáli moderní a elegantní zahradu, s výraznými květinami s pestrobarevnými květy. Jen bylo třeba dát pozor na toxické rostliny, protože na zahradě pobývá jejich zlatý retrívr Cooper.

Tým oblíbeného pořadu Zahradní proměny představil manželům projekt, který jim vyrazil dech: využití krychlových struktur – dřevěných konstrukcí. Manželé tak získali „orámovaný“ nádherný výhled přímo z okna kuchyně do prostoru s barevnými květy, v další části vznikl stinný prostor, ve kterém je zabudovaný stůl na míru, a v poslední konstrukcí oddělené části je odpočinková zóna.

Díky dubovým konstrukcím, které mají přiznané i spodní hrany, vznikl 3D efekt, který rámuje jednotlivé části zahrady. Velká otevřená zahrada je tak rozdělena do tří intimnějších míst s jedinečnou atmosférou.

V nové zahradě jsou umístěny i dvě houpačky pro příjemné zhoupnutí pod javorem. V zadní části zahrady vznikla nová dřevěná terasa ze dřeva z červeného cedru. Pro posezení s přáteli mají manželé nový borovicový stůl s lavicí. Pes Cooper má novou boudu postavenou ze zbylých palet od písku. Rozpočet na proměnu této zahrady byl 105 tisíc Kč.

Dominanty moderní a elegantní zahrady

  • Série tří propojených krychlí, postavených z obrovských dubových trámů vyvýšených pražců
  • Lavice a stůl z borovice vytvořený na míru
  • Javor dlanitolistý – dominantní strom celé zahrady
  • Houpačky, které lákají k pohoupání, ručně vyrobené z lan a karabin
  • Terasa v zadní části zahrady z červeného cedru
  • Domeček pro psa Coopera z palet

Proměna obyčejné zahrady v ráj? Sledujte Zahradní proměny na Televizi Seznam

Jak dopadne souboj návrhů zahradních úprav zkušené zahradnice Charlie Dimmockové a oceňovaných zahradních architektů Davida Richa a Harryho Richa? Jaký náčrt se bude nakonec realizovat? Rozhodnutí je vždy na majiteli zahrady. Ať už jde o přání vykouzlit prostor plný přírodních prvků, nebo se zákoutím pro dětské radovánky, či naopak moderní a trendy, se vším si Charlie, David a Harry poradí.

Úchvatnými proměnami realizovanými napříč Velkou Británií se mohou inspirovat i čeští diváci. Pátou řadu oblíbeného pořadu Zahradní proměny sledujte každý všední den od 26. dubna od 17:25 hodin na Televizi Seznam.

Více informaci na: www.televizeseznam.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada