Imperial News – Zlato, Delta mutace a americký dolar

Cena trojské unce zlata se během úterní obchodní seance propadla na dvouměsíční minima, když další posílení americké dolaru v návaznosti na spekulace ohledně možného zpřísnění měnové politiky americké centrální banky tlumí další výrazný růst komoditních titulů. Zlatu by ale krátkodobě mohla pomoci současné situace šíření nakažlivých mutací koronaviru.

Australská Sydney v sobotu zavedla dvoutýdenní přísný lockdown s cílem zastavit šíření velmi nakažlivé varianty koronaviru, která byla poprvé odhalena v Indii a je známá jako delta. Nový Zéland s poukazem na epidemickou situaci v Austrálii na tři dny přerušil dohodu, která umožňuje ze sousední země přicestovat bez povinnosti karantény. V Jihoafrické republice začala zřejmě varianta delta už převažovat, přičemž nejvíce nových případů koronaviru od 5. února hlásí také Británie, mírný nárůst pak i Itálie.

Cena trojské unce zlata oslabila od svých květnových maxim z 1919 USD na 1756 USD. Silnější dolar a očekávání, že Federální rezervní systém směřuje k zpřísnění měnové politiky, sráží cenu drahých kovů z lokálních květnových maxim. FED na svém červnovém měnově politickém zasedání před dvěma týdny signalizoval, že se pravděpodobně do konce roku 2023 rozhodne pro dvojí zvýšení úrokových sazeb.

Vstup do nového měsíce již tradičně přichází s měsíčním reportem z amerického trhu práce, kde analytický konsenzus očekává, že počet pracovních míst mimo sektor zemědělství vzrostl o 580 tis. nových pracovních míst. Tím by se míra nezaměstnanosti snížila z 5,8 na 5,7 %. Páteční data můžeme předběžně odhadovat s dnešním reportem ADP národní zaměstnanosti.

Fed předpovídal ekonomický růst 6,5 % pro celý rok 2021, i když předseda Jerome Powell se nechal slyšet, že neočekává, že by k „plné zaměstnanosti“ - definované měsíční mírou nezaměstnanosti 4,0 % nebo nižší - došlo v dohledné době. Měsíční míra nezaměstnanosti v květnu činila 5,8 %.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality