Closing Bell (1. 7. 2021) – Ropa nejvýše od roku 2018, dnes pozor na data z trhu práce!

Zámořské akciové trhy pokračovaly v růstu a drží své valuace před dnešními daty z trhu práce poblíž historických maxim. Dařilo se sektoru energií, kterému je oporou současné zasedání kartelu OPEC+. Ten odložil své zasedání o jeden den na pátek. Nové pololetí přináší další pozitivní hospodářská data. Dnes velký pozor na zvýšenou volatilitu související se zveřejněním statistik z amerického pracovního trhu.

Kartel se snaží dostát dohody poté, co jeden klíčový člen, Spojené arabské emiráty, nebyl ochoten přistoupit k předběžně oznámení dohodě, kterou ve čtvrtek navrhly Saúdská Arábie a Rusko. Ta se měla týkat zvýšení produkce o 0,5 mil. barelů denně. Ceny ropy zůstávají na nejvyšších úrovní od roku 2018, jelikož se očekává, že potenciálně vyšší těžba bude absorbována nedostatečně zásobeným trhem při nadcházející silné globální poptávce přicházející s oživením dopravy a cestovního ruchu. Srpnový nárůst o 500 tis. barelů denně jen stěží dokáže zabránit dalšímu růstu cen ropy, jelikož kartel OPEC odhaduje, že na trhu bude ve druhé polovině roku chybět téměř 1,9 mil. barelů denně. Jednání pokračují i dnes. Trh počítal s navýšením těžby o 500 tisíc barelů ropy denně. Dohodou mezi zeměmi by měl být však kompromis, tedy určité navýšení těžby, které však na 500 tisíc barelů nedosáhne.

amerického trhu práce přišel report poukazující na to, že týdenní počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA klesl z 415 na 364 tisíc. Čekal se pokles na 393 tisíc. Předpovídá se, že meziměsíční přírůstek počtu pracovnách míst mimo sektor zemědělství vzrostl v měsíci červnu o 620 tis., po květnovém nárůstu o 559 tis. Zaměstnavatelé zintenzivnili náborové úsilí, aby vrátili občany zpět do zaměstnání.

Z dalších zpráv - všechny země skupiny G20 podpořily minimální výši globální korporátní daně, podle OECD daň podporuje 130 zemí.

ECB plánuje, že od října nechá banky v eurozóně obnovit výplatu dividend. Stále ale z jejich strany předpokládá opatrnost, uvedl šéf dozorčí rady v ECB Andrea Enria. Míra nezaměstnanost v zemích Evropské unie v květnu podle sezonně přepočtených údajů činila 7,3 %, a snížila se tak z dubnové hodnoty 7,4 %. Ve své předběžné zprávě to oznámil statistický úřad Eurostat. Nejnižší nezaměstnanostČeská republika a Nizozemsko, kde shodně činila 3,3 %. Situace se zlepšila i v eurozóně, kde míra nezaměstnanosti klesla o dvě desetiny procentního bodu a činila 7,9 %.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality