Grilujeme vegetariánsky: opečený chléb s grilovanou paprikou a pomazánkou

Chystáte se grilovat si něco k večeři? Máte mezi sebou i vegetariány, které už nudí grilovaná cuketa a lilek? Pojďme jim to trochu zpestřit a potěšme je opečeným chlebem bohatě zdobeným paprikou z grilu, česnekem, rozmarýnem a Jaroměřickým Tradičním pomazánkovým lahůdkovým, jedním z loňských vítězů soutěže Regionální potravina v Kraji Vysočina. Čím si tento mléčný výrobek vysloužil toto uznávané ocenění? Rozhodně svou smetanově jemnou chutí podle originální české receptury. Jedinečná pochoutka Jaroměřické mlékárny se totiž vyrábí výhradně ze smetany a přírodních surovin. Můžete si ji dopřávat nejen naslano, ale i nasladko.

Chystáte se grilovat si něco k večeři či svačině?


Zdroj fotografií a receptů:regionálnipotravina.cz


Opečený chléb s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou


Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 25 minut

Náročnost: *

Ingredience:

4 plátky chleba

4 menší papriky

2 stroužky česneku

1 ks Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové od Jaroměřická mlékárna, a. s.

rozmarýn, sůl, pepř, petrželka


Postup:

1. Papriky v celku položíme na gril a necháme celé spálit. Poté je dáme pod vlhkou utěrku a necháme je zapařit. Budou se nám lépe loupat.

2. Plátky chleba na grilu opečeme z obou stran, necháme zlehka vychladnout a namažeme je pomazánkou.

3. Spařené papriky oloupeme rozpůlíme a vyndáme z nich semínka. Poté je na grilu necháme prohřát. Potíráme olejem s rozmačkaným česnekem a nasekaným rozmarýnem.

4. Papriky poklademe na chleby, osolíme, opepříme a nakonec posypeme petrželkou.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend