Objevte Japandi a kombinujte to nejlepší ze dvou světů

Quick-Step, 22.7.2021

Svět designu ovládl nový trend. Jak už samotné jméno napovídá, v Japandi se snoubí japonský styl s nádechem Skandinávie (název Japandi vznikl z angl. Japan, Japonsko a zkratky Scandi, Skandinávie). Obě země jsou proslulé svou vysokou úrovní estetiky i vytříbeným designem, a není tedy náhodou, že se designéři belgického Quick-Stepu stali nadšenými fanoušky této filozofie. Stejně jako Japandi kombinuje to nejlepší ze dvou rozličných kultur, i oni vytvořili podlahy, které propojují dva světy. Přináší nejen krásu a autentičnost, ale rovněž snadnou údržbu a trvanlivost.

Japandi

Na mapě světa od sebe dělí Japonsko a Skandinávii tisíce kilometrů. A přesto mají tyto země v oblasti designu společného více, než by se na první pohled mohlo zdát. Japandi dalece přesahuje hranice pouhého trendu. Jedná se o komplexní životní filozofii, která potvrzuje, že jisté hodnoty jsou univerzální.

Skandinávci hledají „hygge”, pocit životní pohody, ke kterému si dopomáhají použitím přírodních materiálů v interiéru, zatímco Japonci nacházejí krásu v nedokonalostech v rámci filozofie „wabi-sabi”.

Jemné rozdíly v přístupu však ústí v ten samý minimalistický design. Ten vytváří pocit harmonie v našich domovech skrz střízlivé pojetí interiéru a lásku k přírodě, která jde ruku v ruce s naší přirozenou lidskou potřebou pocitu bezpečí a tepla domova.

Interiér jako bílé plátno, podlaha jako první tah štětcem

K návratu k sobě samým a nalezení životního klidu vede cesta přes obklopování se pouze objekty, jež mají skutečný význam. Japandi přistupuje ke každému interiéru jako k bílému plátnu, které poskytuje prostor pro „čistotu”. Vyzývá nás k redukci designu na naprosté minimum a k vědomému rozhodování o tom, čím se doma obklopíme. Než začneme s návrhy interiéru a hraní si s kontrasty, všemu předchází výběr podlahy. Jak by se vám líbily minimalistické betonové dlaždice jako základ pro místnost s nástěnnými dřevěnými kabinety? V kombinaci s harmonickou paletou neutrálních barev, jako jsou písková, hnědá a béžová, vytvoří z vašeho domova oázu klidu.

Osobitost svému interiéru můžete dodat inspirativními knihami, malbou, ke které máte vztah, nebo ručně vyráběnou keramikou. Květinami, organickými tvary a udržitelnými materiály v kombinaci s hřejivou dřevěnou podlahou dodáte svému domovu skutečnou sílu a pozitivní vibrace přírody.

To nejlepší ze dvou světů 

Japandi přináší to nejlepší ze dvou světů a shodou náhod byl tento přístup vždy esenciální také pro Quick-Step. Belgický výrobce podlah byl již od počátku průkopníkem v poskytování produktů, které jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost a současně jsou krásné a autentické. V cestě za přiblížením se kráse přírody se všemi jejími nedokonalostmi se soustředil na ty nejjemnější detaily s jejich realistickým vzhledem a zároveň také dojmem, který vyvolávají, když se jich dotkneme.

Široká škála rozměrů, barev a povrchů laminátových a vinylových podlah umožňuje vyjádřit vaši osobnost podle vašich představ a dopřát si domov, kde se budete cítit dokonale sami sebou.

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na:www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry