Recept na křupavou dobrotu: olivové spirálky z česnekového těsta

Místo oliv můžeme použít sušená rajčata nakládaná
v olivovém oleji

 

Recept na olivové spirálky z česnekového těsta

Počet porcí : 8 porcí 

Čas : 15 minut + 60 minut kynutí

Ingredience:

300 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka

1 ČL cukru

Špetka soli

20 g droždí

1 ČL prášku do pečiva

100 ml mléka

100 ml teplá voda

2 PL olivového oleje

4 stroužky česneku

Postup:

Nejprve si smícháme droždí, cukr a teplé mléko. Promícháme a necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Poté promícháme i mouku, sůl, prášek do pečiva, olivový olej a prolisovaný česnek s připraveným kváskem. Dále přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řidší těsto, které posypeme moukou a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.

Po hodině posypeme moukou a ručně vypracujeme pevné těsto. Vyválíme tenký váleček a omotáme kolem špejle, na kterou jsme si střídavě napíchali černou a zelenou olivu.

Vytvořené spirálky potřeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 200 °C dozlatova. Servírujeme s česnekovým dipem nebo jen tak.

TIP Pernerky : Místo oliv můžeme použít sušená rajčata nakládaná v olivovém oleji a poté namáčet v bazalkovém pestu.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend