Recept na křupavou dobrotu: olivové spirálky z česnekového těsta

Místo oliv můžeme použít sušená rajčata nakládaná
v olivovém oleji

 

Recept na olivové spirálky z česnekového těsta

Počet porcí : 8 porcí 

Čas : 15 minut + 60 minut kynutí

Ingredience:

300 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka

1 ČL cukru

Špetka soli

20 g droždí

1 ČL prášku do pečiva

100 ml mléka

100 ml teplá voda

2 PL olivového oleje

4 stroužky česneku

Postup:

Nejprve si smícháme droždí, cukr a teplé mléko. Promícháme a necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Poté promícháme i mouku, sůl, prášek do pečiva, olivový olej a prolisovaný česnek s připraveným kváskem. Dále přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řidší těsto, které posypeme moukou a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.

Po hodině posypeme moukou a ručně vypracujeme pevné těsto. Vyválíme tenký váleček a omotáme kolem špejle, na kterou jsme si střídavě napíchali černou a zelenou olivu.

Vytvořené spirálky potřeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 200 °C dozlatova. Servírujeme s česnekovým dipem nebo jen tak.

TIP Pernerky : Místo oliv můžeme použít sušená rajčata nakládaná v olivovém oleji a poté namáčet v bazalkovém pestu.

 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend