Domácí rekonstrukce efektivně a stylově

Quick-Step, 12.8.2021

Rekonstrukce bytu či domu pro mnoho lidí představuje náročný proces, kdy je všechno v domácnosti vzhůru nohama a konec často v nedohlednu. Situace však není beznadějná. Rozplánovat si vše pěkně od začátku vám pomůže udržet celý proces více pod kontrolou a navíc vám mnohé kroky mohou ulehčit nové technologie, s jejichž pomocí je rekonstrukce nejen snadná, ale i zábavná. Belgický Quick-Step, odborník na interiérový design, přináší tipy, díky nimž bude úprava vašeho domova hračka. 

Chytré plánování

Čím lépe si vše rozplánujeme, tím efektivnější poté budeme moci být. Začít lze hledáním inspirace na internetu. Fotky předmětů, které se nám líbí, je vhodné si někde nashromáždit. Ideálním nástrojem pro tyto účely je nástěnka Pinterest na cz.pinterest.com. V té si lze vytvořit takzvaný moodboard. Ve chvíli, kdy vidíme předměty vedle sebe, jsme spíše schopni vyhodnotit, jestli se k sobě hodí. Navíc tak máme vše pohromadě a nehrozí, že se nám něco ztratí. Vytvořte si také časovou osu, kdy budou probíhat jaké práce. Současná doba má mnoho specifik a jedním z nich jsou také delší dodací lhůty. Počítejte proto s rezervami  ve svém plánovacím harmonogramu.

Pevný rozpočet, pevné nervy

Vytvořte si rozpočet celé rekonstrukce, a ten mějte jako pevný bod. Jeho přípravě by tak nejlépe měla předcházet důkladná rešerše, kdy si zjistíte, jaká částka bude potřeba na jaký materiál plus odvedenou práci. Doporučuje se zařadit do rozpočtu rezervu, která by měla být alespoň ve výši patnácti procent, na nečekané výdaje.

Smlouva není pro bojácné, ale pro chytré

Smlouva s dodavateli se může zdát jako zbytečný krok, ale věřte, že ušetří spoustu starostí a problémů při případné reklamaci. Měla by obsahovat zejména popis práce, sjednanou odměnu a také penále za nedodržení termínu. Na internetu je k dispozici mnoho vzorů smluv, ze kterých můžete vycházet.

Vysněné podlahy u vás doma

Pokud chcete “začít od podlahy”, a toužíte dodat svému domovu nový šmrnc změnou podlahy, belgický výrobce Quick-Step přináší aplikaci vytvořenou k tomuto účelu na míru, nazval ji RoomViewer a najdete ji na stránkách www.quick-step.cz/cs-cz/roomviewer. V nástroji lze využít již přednastavené prostory nebo do něj nahrát přímo fotografie svého vlastního interiéru. Pokud se nemůžete rozhodnout, jakou podlahu zvolit, oceníte možnost srovnání dvou vybraných podlah v totožném interiéru.

Volba podlahy od podlahy

RoomViewer je jen jednou z variant, které Quick-Step vytvořil pro své zákazníky, aby jim usnadnil rozhodování. Pro ty, kdo se teprve potřebují zorientovat, jaká podlaha je pro ně nejvhodnější, belgický výrobce vyvinul FloorExplorer (www.quick-step.cz/cs-cz/prohlizec-podlah), díky němuž lze pomocí pouhých pěti odpovědí na uvedené otázky zjistit, jaká bude nejlépe odpovídat vašim potřebám i představám.

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na:www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry