Ocenění Regionální potravina si o víkendu převzali producenti z Jihočeského a Středočeského kraje

Druhý srpnový víkend byl ve znamení předávání cen Regionální potravina. Letos to byl už dvanáctý ročník této soutěže. Zelenou pečeť kvality si přebrali v sobotu na Myslivecké Třeboni jihočeští producenti, v neděli pak hostila slavnostní předávání za Středočeský kraj Kutná Hora.

Předávání ocenění Středočeské Regionální potraviny doplnil také bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Návštěvníci mohli na Palackého náměstí v Kutné Hoře ochutnat a nakoupit oceněné produkty a navštívit také stánky ostatních regionálních výrobců. Ve Středočeském kraji proměnilo v letošním ročníku své nominace celkem osm výrobců, kteří si převzali certifikáty od ministra zemědělství Miroslava Tomana a zástupce generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Miloše Jirovského.

Středočeskou Regionální potravinou 2021 se staly tyto výrobky:

 

Kategorie: Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované PRAŽSKÁ ŠUNKA NA KOSTI

Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy Jestřebický advenťák

WIFCOM

3. Sýry včetně tvarohu BUDAPEŠŤ – pomazánka z čerstvého kozího žervé

Mgr. Karolina Mikšíková

4. Mléčné výrobky ostatní Nevyhlášeno
5. Pekařské výrobky včetně těstovin Kváskový pecen Cvrčovický 750g

CVRČOVICKÁ PEKÁRNA,

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Jogurtový dezert

Integrovaná střední škola, Jesenice, Žatecká 1

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje Sirupy od sejkorky - levandulový

Martina Koníčková

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Džem výběrový (Extra) méně sladký Ostružina

Berry servis,

9. Ostatní MODRÝ MÁK V PRESU

Třebaňské oleje

 

 

V Třeboni se předávání ujali zástupci Ministerstva zemědělství a SZIF, tedy ředitelka Odboru bezpečnosti potravin Jitka Götzová a ředitel Regionálního odboru České Budějovice Jiří Chmel.

 

Regionální potravinou Jihočeského kraje 2021 se staly tyto výrobky:

 

Kategorie: Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované Závišínská klobása

Zemědělské družstvo Bělčice

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy Jihočeské Jerky ZVĚŘINOVÉ S PEPŘEM

Jihočeské Jerky

3. Sýry včetně tvarohu SÝR s vlašskými ořechy

Jaroslav Kryzan

4. Mléčné výrobky ostatní ČERSTVÉ KOLENSKÉ MLÉKO, plnotučné

Zemědělské obchodní družstvo Kolný

5. Pekařské výrobky včetně těstovin Chléb dačický žitný 1200g

Dačická pekárna

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Nevyhlášeno
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje ŠNAPSERIE BLATNÁ GRIOTKA

Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Jahodový džem

Jaroslav Vališ

9. Ostatní Škvarková pomazánka

ZVS NEMYŠL

 

Ocenění Regionální potravina můžou získat jen producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Vítěz dostává certifikát a může zelené logo RP daného kraje užívat na obalu výrobku čtyři roky. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od celkem 312 výrobců.

Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Podrobné informace o soutěži najdete na webu regionalnipotravina.cz.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy