Recept na švestkový kynutý knedlík – Germknödel

Knedlíky při vaření hodně nabydou

 

Recept na švestkový kynutý knedlík – Germknödel

Porce: 5 ks obrovských knedlíků

Ingredience:

250 g hladké mouky Pernerka

25 g droždí

125 ml mléka

25 g cukru

1 ks vejce

25 g másla

Špetka soli

Náplň – švestková povidla nebo vypeckované švestky nakrájené na čtvrtky

Omáčka – vanilkový pudink, mléko, cukr, máslo

Na posypání – mletý mák

Postup:

Trochu vlažného mléka smícháme se lžičkou cukru a droždím. Necháme cca 15 minut vzejít kvásek.

V mikrovlnce si rozehřejeme máslo. Smícháme všechny ostatní ingredience, přidáme rozehřáté máslo + kvásek a vypracujeme hladké těsto.

Z těsta uděláme 5 hromádek, do kterých zabalíme švestky, případně povidla a uděláme knedlík.

Necháme na pomoučeném vále kynout cca 30 minut. Vaříme v osolené vroucí vodě. Nejdřív 5 minut pod pokličkou, poté otočíme a vaříme 5 minut bez pokličky.

Pozor: Knedlíky při vaření hodně nabydou, proto vařte po malém množství.

Omáčka: Uvaříme si řídký pudink, který poté zjemníme máslem. Na talíř nalijeme řídký pudink, položíme knedlík a posypeme mákem. Mák můžete smíchat s moučkovým cukrem, aby byl víc sladký.

TIP – Pšeničná hladká mouka Pernerka

Hladká pšeničná mouka Pernerka je vhodná pro přípravu nejrůznějších kynutých těst a na pečení sladkých i slaných pokrmů. 




Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření