Práce v realitách – bez čeho se neobejde začínající makléř?

REKLAMA       Inzerce, 24.8.2021

Chcete se stát realitním makléřem? Víme, co všechno budete pro nastartování kariéry snů potřebovat, a to nejen po legislativní stránce.

Práce úspěšného realitního makléře v sobě spojuje svobodu s finanční nezávislostí. Abyste se však úspěšným „realiťákem“ stali, musíte překonat spoustu překážek. Snahu o nastartování kariéry v oblasti realit vzdá v prvním celých 90 % lidí!

Jedním z důvodů je i to, že si lidé práci realitního makléře idealizují a nevidí vše, co za úspěchem v této profesi spočívá. Dneska se ve spolupráci s realitní společností Keller Williams podíváme na to, co všechno začínající realitní makléři potřebují.

Realitní makléř z pohledu legislativy

Abyste se mohli vůbec začít věnovat obchodu s realitami, musíte splnit jednu z podmínek, které realitním makléřům ukládá stát.

Co budete potřebovat?

  • Tříletou praxe v realitách společně se zkouškou odborné způsobilosti.
  • Magisterský titul v ekonomickém, stavebním, právním či podobném oboru.
  • Bakalářský titul společně s praxí v oboru a absolvováním mezinárodně uznávaného kurzu dle § 60a zákona č. 111/1998 Sb. se zaměřením na nemovitosti organizovaného na státem akreditovaném ústavu.
  • Poslední možnost je složení zkoušky odborné způsobilosti.

Až po splnění jedné z této podmínek můžete získat živnostenský list v oblasti zprostředkování prodeje nemovitostí. Rozhodně se však nejedná o jedinou věc, kterou budete potřebovat k nastartování úspěšné kariéry.

Bez čeho se začínající makléř skutečně neobejde

Základem kariéry v nemovitostech je dostatečná finanční rezerva. To samozřejmě platí pro každé podnikání. V realitách je však potřeba počítat s několika měsíci bez příjmů a k tomu, aby se situace obrátila, budete muset investovat do vybavení i do marketingu.

Nejprve budete muset zviditelnit sebe a získat prvního klienta. Se získáním prvního klienta se však pojí další výdaje na propagaci jeho nemovitosti… K tomu všemu také nesmíme samozřejmě zapomínat ani na jídlo, nájem, telefon a další výdaje, které na prodej vaší první nemovitosti nepočkají.

Nezapomínejte však ani na nákup vybavení.

Realitní makléř se mimo základního vybavení neobejde bez vlastního zázemí v podobě kanceláře. Pokud začínáte bez podpory větší společnosti, budete potřebovat také kvalitní foťák a finance na kvalitního právníka, který vám připraví veškeré potřebné smlouvy.

Pokud se chcete dozvědět o práci makléře skutečně vše, přečtěte si článek Jak se stát úspěšným makléřem na webových stránkách realitní společnosti Keller Williams.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky