Closing Bell (24. 8. 2021) – Macao, Mekka čínského hazardu opět vábí hráče! Trhy pokračují v růstu…

Nový obchodní den, nová intradenní maxima – i tak by se dala shrnout druhá obchodní seance nového týdne. Nejširší index S&P 500 a technologický Nasdaq se v průběhu dne podívaly na nová intradenní maxima, když sektor energií tlačily výše tituly navázané na ropu v prostředí odpadajícího strachu ze zpomalení globální poptávky.  

Hlavní americký benchmark S&P 500 posílil o 0,27 % a dosáhl na nová intradenní maxima 4 492 bodů. Průmyslový Dow Jones odepsal 0,20 % a Nasdaq posílil o 0,40 %, čímž dosáhl rekordní úrovně 15 034 bodů. Sektor energií navázal na úspěšnou včerejší seanci, když světové ceny ropy pokračovaly v růstu v naději na opětovný růst poptávky. Optimismus udržují zprávy z Číny, kde dochází ke zmírnění restriktivních opatření proti Covid-19.

Dařilo se zejména společnostem Halliburton (HAL), Nov (NOV) a Occidental Petroleum Corporation (OXY). Akcie navázané na spotřebitelskou poptávku posilovaly pod lepšími než očekávanými výsledky společnosti Best Buy (BBY). Akcie posilovaly o více než 9 % poté, co výsledky za druhé čtvrtletí překonaly odhady růstem tržeb o 19,6 % s pozitivně aktualizovaným výhledem dalšího růstu.

Olej do růstového kotle přidaly i akcie titulů navázaných na kasina a hazard, které sílily po zprávách poté, co hlavní čínské město hazardu Macao uvedlo, že by uvolnilo koronavirová opatření pro návštěvníky z pevniny. Společnosti Wynn Resorts (WYNN), Caesars Entertainment (CZR) a Las Vegas Sands (LVS) reagovaly růstem o více než 7 %.

Z makroekonomického kalendáře investoři vstřebávali zprávy o růstu prodejů nových domů ve Spojených státech. Prodeje nových domů v měsíci červenci vzrostly v meziměsíční srovnání o 1 % na 708 tis. Analytický konsenzus byl stanoven na 697 tis.

Isabel Schnabelová z Evropské centrální banky se nechala slyšet, že nebankovní finanční instituce, známé jako stínové banky, potřebují přísnější regulaci, protože jejich stále rizikovější profil by mohl poškodit politiku centrálních bank v zátěžových obdobích. Už ve čtvrtek ECB zveřejní zápis ze svého červencového zasedání, kdy představila aktualizované forwardové projekce ohledně nastavení výše úrokových sazeb a zavedla novou strategii měnové politiky, která má podpořit vyšší inflaci. Zápis bude velmi ostře sledován, jelikož může přinést podrobnější vodítka ohledně vývoje stimulačních opatření a plánovaného data ukončení programu nákupu aktiv ECB v měsíci březnu.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance


Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality