Recepty na grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem
Není nad to, když pokrm lahodí nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i oku. Přesně takový je náš recept na pampeliškovo-hruškový salát, kde hraje prim kozí sýr z grilu. Proto by měl být opravdu špičkový. Takže jsme vybrali vítěze prestižního ocenění Regionální potravina ze Zlínského kraje – GABRIN – zrající kozí sýr pod ušlechtilou plísní, z rodinné farmy Zerlina s. r. o., která navazuje na původní hospodaření na Valašsku. A jak chutná jejich perla? Pod ušlechtilou bílou plísní naleznete krémovou konzistenci se smetanovou chutí a lehkým kozím aroma. Vyrábí se ručně podle starého rodinného receptu.
Zdroj: regionalnipotravina.cz
Recepty na grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: *
Ingredience:
4 ks GABRIN – zrající kozí sýr pod ušlechtilou plísní z farmy Zerlina s. r. o.
100 g mladých lístků pampelišky
2 hrušky
sůl, pepř, med, olej, vinný ocet
Postup:
1. Alobal rozdělíme na čtyři čtverce, které posolíme, opepříme a zlehka potřeme olejem. Poté do alobalu zabalíme sýr a grilujeme z každé strany 10 minut.
2. Mezitím opláchneme pampeliškové listy a hrušku nakrájíme na tenké plátky.
3. Z oleje, medu a octa si uděláme zálivku, kterou dochutíme salát před podáváním.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Sváteční pivní rohlíky
- Recept na zaručeně křehké linecké cukroví
- Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř
- Krásný slunečný den? Je to nejlepší čas, kdy jít se svými blízkými k jezeru a trávit spolu čas v přírodě na čerstvém vzduchu
- Báječná příloha: nakládaná grilovaná zelenina
- Zavařeniny prostě k létu patří: přinášíme recepty na štavnaté ostružinové džemy