Recepty na grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem

Není nad to, když pokrm lahodí nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i oku. Přesně takový je náš recept na pampeliškovo-hruškový salát, kde hraje prim kozí sýr z grilu. Proto by měl být opravdu špičkový. Takže jsme vybrali vítěze prestižního ocenění Regionální potravina ze Zlínského kraje – GABRIN – zrající kozí sýr pod ušlechtilou plísní, z rodinné farmy Zerlina s. r. o., která navazuje na původní hospodaření na Valašsku. A jak chutná jejich perla? Pod ušlechtilou bílou plísní naleznete krémovou konzistenci se smetanovou chutí a lehkým kozím aroma. Vyrábí se ručně podle starého rodinného receptu.

Kozí sýr z grilu hraje prim

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Recepty na grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

4 ks GABRIN – zrající kozí sýr pod ušlechtilou plísní z farmy Zerlina s. r. o.

100 g mladých lístků pampelišky

2 hrušky

sůl, pepř, med, olej, vinný ocet

Postup:

1. Alobal rozdělíme na čtyři čtverce, které posolíme, opepříme a zlehka potřeme olejem. Poté do alobalu zabalíme sýr a grilujeme z každé strany 10 minut.

2. Mezitím opláchneme pampeliškové listy a hrušku nakrájíme na tenké plátky.

3. Z oleje, medu a octa si uděláme zálivku, kterou dochutíme salát před podáváním.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend