Imperial News – Trhy zahájily týden v červeném, čeká se na výsledky a FED

Zámořské akciové trhy zahájily první obchodní den dalším poklesem, což lze spojit s očekáváním začátku výsledkové sezóny za třetí kvartál roku. Průmyslový index DJIA odepsal 0,72 % a hlavní americký benchmark index S&P 500 propadl o 0,69 % na 4 362 bodu. Díky růstu nervozity posiloval index strachu VIX, který připsal přes 6 %. Ceny ropy nadále posilují na mnohaletá maxima a na kryptoměnovém trhu se bitcoin opět blíží k psychologické úrovni 60 000 USD.

Americká centrální banka má v závěru středeční obchodní seance zveřejnit svůj zápis ze zářijového zasedání. V dokumentu můžeme hledat vodítka ohledně plánovaného začátku snižování objemu nákupu aktiv, což by byl první krok k případnému zvyšování úrokových sazeb ve Spojených státech.

Přestože ekonomika v září přidala pouze 194 tis. pracovních míst, revize údajů z předchozích měsíců směřovala výše, což znamenalo, že ekonomika nyní získala polovinu deficitu pracovních míst, kterému čelila v prosinci ve srovnání s úrovní zaměstnanosti před pandemií. Předseda FEDu Jerome Powell minulý měsíc řekl, že bude potřebovat pouze „slušnou“ zářijovou zprávu o pracovních příležitostech k tomu, aby byl připraven v měsíci listopadu začít s utahováním měnové politiky.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality