Hrníčkové recepty: fazolky zapečené s vejci

Fazolky jsou chutné a zdravé jídlo. Používáme je většinou jako přílohu, ale dobře zasytí i jako lehké hlavní jídlo. Nejlepší jsou čerstvé, ale použít se dají i ty mražené.

Při vaření receptů využijte šikovnou hrníčkovou kalkulačku, která převede gramy na mililitry.

Fazolky jsou chutné a zdravé jídlo


 

Recept na fazolky zapečené s vejci:

Suroviny:

• asi tři hrnky mladých fazolek

• 1 větší cibule

• 1 lžíce másla

• 1 hrnek zakysané smetany

• 5 - 6 vajec uvařených natvrdo

• sůl

Postup:

Očištěné a příčně rozkrojené fazolkyx dusíme na másle a nadrobno nasekané cibuli za občasného podlévání vodou doměkka. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme máslem, uložíme do ní postupně vrstvu fazolek, osolíme, potom vrstvu nakrájených vajec, znovu osolíme a opakujeme. Jako poslední musí být vrstva fazolek. Všechno zalijeme rozmýchanou zakysanou smetanou a pomalu zapečeme. Můžeme podávat s opékanými brambory.

 

 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend