Listopadové recepty: jablečný štrúdl s rozinkami v rumu

Téměř každá rodina má svůj rodinný recept na štrúdl z jablek. Liší se ve způsobu jejich přípravy i ve volbě těsta. My jsme zůstali u klasiky – oblíbeného listového těsta, o to více jsme si ale pohráli s jablky. Nechali jsme je zkaramelizovat společně se skořicí a následně je smíchali s ořechy a rozinkami naloženými v rumu. Na těsto jsme kromě nich přidali ještě nastrouhaný perník. Veškeré použité suroviny jsme vybírali pečlivě, protože jsme chtěli, aby se stal z našeho receptu fenomén. Proto nám s jejich výběrem pomáhaly také značky kvality potravin jako např. Klasa, Regionální potravina a BIO. Ty jsou totiž zárukou, že nám bude chutnat.

Veškeré použité suroviny jsme vybírali pečlivě

Zdroj:akademiekvality.cz

Recept na jablečný štrúdl s rozinkami v rumu

Počet porcí: 8

Doba přípravy: 70 minut

Náročnost: **

Ingredience:

1 listové těsto

5 jablek

50 g cukru krupice

50 g rozinek

50 g vlašských ořechů

1 vanilkový cukr

1 vejce

50 g perníku

skořice, rum, hrstka hladké mouky

Postup:

1. Z cukru uděláme světlý karamel a vložíme do něj na kostičky nakrájená jablka. Přisypeme skořici a vyvaříme šťávu z jablek.

2. Přesypeme jablka a smícháme je s nasekanými ořechy a rozinkami, které byly namočené v rumu. Přidáme vanilkový cukr a vše dobře promícháme.

3. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu do tvaru obdélníku a potřeme ho vejcem.

4. Zastrouháme perníkem a přendáme jablečnou směs na těsto a dobře zabalíme. Celý závin potřeme vajíčkem a můžeme posypat krupicovým cukrem pro křupavý efekt.

5. Závin pečeme na 180 °C cca 25 minut.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření