Listopadové recepty: jablečný štrúdl s rozinkami v rumu

Téměř každá rodina má svůj rodinný recept na štrúdl z jablek. Liší se ve způsobu jejich přípravy i ve volbě těsta. My jsme zůstali u klasiky – oblíbeného listového těsta, o to více jsme si ale pohráli s jablky. Nechali jsme je zkaramelizovat společně se skořicí a následně je smíchali s ořechy a rozinkami naloženými v rumu. Na těsto jsme kromě nich přidali ještě nastrouhaný perník. Veškeré použité suroviny jsme vybírali pečlivě, protože jsme chtěli, aby se stal z našeho receptu fenomén. Proto nám s jejich výběrem pomáhaly také značky kvality potravin jako např. Klasa, Regionální potravina a BIO. Ty jsou totiž zárukou, že nám bude chutnat.

Veškeré použité suroviny jsme vybírali pečlivě

Zdroj:akademiekvality.cz

Recept na jablečný štrúdl s rozinkami v rumu

Počet porcí: 8

Doba přípravy: 70 minut

Náročnost: **

Ingredience:

1 listové těsto

5 jablek

50 g cukru krupice

50 g rozinek

50 g vlašských ořechů

1 vanilkový cukr

1 vejce

50 g perníku

skořice, rum, hrstka hladké mouky

Postup:

1. Z cukru uděláme světlý karamel a vložíme do něj na kostičky nakrájená jablka. Přisypeme skořici a vyvaříme šťávu z jablek.

2. Přesypeme jablka a smícháme je s nasekanými ořechy a rozinkami, které byly namočené v rumu. Přidáme vanilkový cukr a vše dobře promícháme.

3. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu do tvaru obdélníku a potřeme ho vejcem.

4. Zastrouháme perníkem a přendáme jablečnou směs na těsto a dobře zabalíme. Celý závin potřeme vajíčkem a můžeme posypat krupicovým cukrem pro křupavý efekt.

5. Závin pečeme na 180 °C cca 25 minut.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření