V teple se bydlí líp. Jak vybrat ideální topení?

REKLAMA       Inzerce, 15.11.2021

Radiátory, krby, kamna a jiná zařízení lidem dnes a denně zpříjemňují život. Víte, k čemu všemu slouží topná zařízení a jaká se hodí do vašich domovů?

Zdroj: Unsplash

K čemu slouží topná zařízení?

Topná zařízení nemusejí sloužit jen k ohřívání vzduchu, ale i podlah nebo vody. S ohřevem uvnitř nebo vně budov souvisí například:

  • kotle na pevná paliva,
  • kotle na uhlí,
  • kotle na biomasu,
  • tepelná čerpadla,
  • topné rohože,
  • nástěnné konvektory.

Pozor: Při výběru topných zařízení vyhledávejte pouze výrobky s certifikátem, který zaručuje kvalitu komponentů, spolehlivost a dlouhodobou životnost produktu. Zároveň by měl tato zařízení instalovat prověřený odborník.

Kotle i krby mají v domácnostech stále své místo

Kotle na uhlí a pevná paliva, ale i krby jsou stále oblíbenější způsoby vytápění nejen rodinných domů. V kotlech můžete podle typu topit dřevem, uhlím, speciálními briketami nebo topným olejem.

Kotle pro vytápění ušly v posledních několika letech pořádný kus cesty, a tak dnes najdete i takové, které:

  • mají velké zásobníky na moderní topivo (především na brikety),
  • nabízejí vysokou účinnost a nízké emise,
  • se hodí i k ohřevu vody,
  • obsahují automatické odpopelnění, díky kterému budete popel vysypávat maximálně párkrát měsíčně.

Jestliže plánujete vytápět pouze jednu nebo jen několik místností, postačí vám krbová kamna nebo menší kamna na uhlí. Pokud chcete zařízení použít jako zdroj ústředního topení, vyberte teplovodní krbová kamna.

Zvyšte komfort života s podlahovým vytápěním

Podlahové vytápění je hitem posledních let, a to jak uvnitř budov, tak i v exteriérech. Asi nejčastěji se s podlahovým vytápěním setkáte v koupelnách. Už se ale běžně stavějí také domy nebo byty, které mají tento typ vytápění zabudovaný ve všech místnostech, čímž se v domácnosti zajistí rovnoměrné topení, a navíc vás v zimě nebudou studit nohy na podlaze.

Podlahové vytápění se realizuje pomocí topných rohoží a topných kabelů. Jak jsme zmínili, lze je použít i venku, například pro výhřev příjezdové cesty. V takovém případě si však před koupí dobře přečtěte, zda je vámi vybrané vytápění vhodné k použití v exteriéru.

Nezapomínejte na teplo v koupelně

Oblíbenými produkty z kategorie topných těles jsou také zařízení pro vytápění koupelen a sušení ručníků, jako jsou koupelnové žebříky nebo konvektory, které slouží k výhřevu místnosti. U obou těchto zařízení zákazníky obvykle zajímá kromě výkonu i design. Někteří výrobci topných zařízení se specializují na esteticky dobře vypadající výrobky, které zapadnou například i do luxusních bytů nebo rodinných domů.

Už víte, jaké topné zařízení je pro vás to pravé? Vyberte ho na Merxu.cz a získejte slevu 3 000 Kč na první nákup. Jistě vás potěší také doprava zdarma i pro zahraniční objednávky a garance nejnižší ceny. Pokud někde najdete levnější produkt, čeká vás dorovnání ceny a 10% sleva k tomu.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry