Jak se popasovat s výměnou interiérových zárubní?

REKLAMA       Inzerce, 23.11.2021

Rekonstruujete byt? Nebo se vám jen nelíbí stávající dřevěné dveřní obložky a chcete jít s dobou? Vsaďte na skryté zárubně, které jsou moderní a taky trochu minimalistické. Co musíte před jejich výměnou vědět a na co si dát pozor?

Skryté zárubně nechají vyniknout dveře

Klasickým zárubním skoro odzvonilo, IN jsou skryté zárubně, které na sebe nestrhávají pozornost a nechávají vyniknout dveře.

Zárubně bez viditelných dveřních obložek umožní dveřím splynout se stěnou a vytvořit s ní jednu rovinu. Jsou nadčasové a oblíbené pro svůj minimalistický vzhled, hodí se jak do soukromých, tak do komerčních prostor. Dokonce vizuálně rozšíří místnost a zároveň zachovají její vnitřní ráz.

Víte, že velkou výhodou skrytých zárubní je možnost otevírání dovnitř i ven?

Co třeba skrytá zárubeň AKTIVE od JAP FUTURE?

Chcete zárubeň, která se vyznačuje absolutně čistým dveřním průchodem a díky které budou dveře dokonale lícovat s okolní stěnou? Vsaďte na skrytou zárubeň AKTIVE, která vytváří hranu průchozího otvoru a můžete ji překrýt povrchovou úpravou v podobě malby nebo tapety.

Jak skrytou zárubeň nainstalovat?

Jak už to tak bývá, aby byl výsledný dojem přesně takový, jak si ho představujete, je třeba nepodcenit výběr ani montáž. Stejně tomu je i v případě instalace skrytých zárubní. Ta se liší podle toho, zda jde o novostavbu, nebo jestli rekonstruujete.

Dokládají to i slova Petra Paksiho, obchodního ředitele společnosti JAP FUTURE, českého výrobce designových dveřních systémů, který k tomu říká:

„Zatímco u novostaveb se skrytá zárubeň instaluje už v rámci hrubé stavby, v případě rekonstrukce je potřeba nejprve vybourat původní zárubeň s obložkami. Velikost stavebního otvoru pro skrytou zárubeň zůstává stejná, není třeba nic dozdívat – toto je ale možné až díky skrytým zárubním AKTIVE JAP 911 a 912, které nahradily své předchůdce právě kvůli sjednocení stavebních otvorů pro zabudování zárubní s obložkami a bez obložek.“

Důležitá je také přesnost a pečlivost usazení skrytých zárubní a začištění stavebního otvoru

Standardní obložkové zárubně dokázaly sem tam skrýt nějakou tu nedokonalost zdi, u skrytých obložek tomu je jinak. Přeci jen je finální průchod bez pohledové obložky. Jak tedy na instalaci skryté zárubně?

  • Buďte pečliví a trpěliví.
  • Usazení a zapravení skryté zárubně neuspěchejte, věnujte mu dostatečnou pozornost.
  • Vše také musí být dokonale rovné.
  • Šířku stavebního otvoru ve srovnání s vnější šířkou skryté zárubně z každé strany o 1 centimetr zvětšete. Totéž udělejte i s výškou.

Ptáte se, proč otvor na všech stranách zvětšovat? Podle Petra Paksiho, je tato rezerva důležitá pro vložení zárubně do stavebního otvoru a její správné usazení. Vždy se totiž usazuje na „čistou“ výšku dokončené podlahy.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry