Zimní zahrada: na zahradě pod střechou, doma v zeleni

REKLAMA       Inzerce, 26.11.2021

 

Na zahradě se určitě sedí krásně, ale někdy je tam té přírody až moc. Moc horko, moc slunce, moc větrno, nebo déšť a zima. Koneckonců jsme v mírném pásmu a nikoli ve Středomoří a období, kdy se dá na českých zahradách sedět jen tak až do vlahého večera, to není příliš dlouhé. A měsíce, kdy je na zahradě příjemné posezení, se zase ošklivě kryje s dobou, kdy je třeba na zahradě především pracovat…

Jedním z řešením tohoto dilematu je sezónní zimní zahrada, vlídný prostor, který propojuje ochranu domu s otevřeností zahrady, jakýsi přechodný prostor mezi domem a zahradou, spojnice mezi komfortem domova a zelení zahrady. Takové zahradní stavby v různých variantách jak provedení, tak barevnosti, nabízí největší výrobce hliníkových zahradních staveb u nás: „Vyrábíme hliníkové zimní zahrady a zastřešení moderními postupy s důrazem na funkčnost, kvalitu a design. Sezónní zimní zahrady jsou ideální jako letní jídelna, odpočinková místnost nebo jako prostor pro rodinné sešlosti,“ říká Miroslav Zelený, zakladatel a majitel společnosti Hobbytec.

Zimní zahrada prodlouží ten čas, kdy můžeme sedět pod ochranou střechy a přitom mít přístup a pohled do zahrady, na většinu roku, a zároveň stavbou sezónní zimní zahrady získáváme bez nutnosti rekonstrukce vlastního domu další místnost navíc, kde se může rodina či přátelé potkávat s trávit čas spolu. Přitom můžete zastíněním, odvětráváním do zahrady nebo naopak do domu regulovat mikroklima v zimní zahradě tak, aby pobyt zde byl příjemný téměř za každého počasí. Odolnost hliníku v kombinaci se skleněnými stěnami elegantně doplňují každý typ domu dalším letním obývacím prostorem, nebo zimní jídelnou či domácím skleníkem se spoustou zeleně a možností posezení.

Nabídka hliníkových sezónních zimních zahrad je široká a hliník je materiál, který dovoluje velkou škálu variant přímo na míru ke každému domu a podle vkusu a potřeb majitele. Široká nabídka typů a variabilita hliníkové konstrukce umožňuje vytvořit v naší výrobě variantu šitou zcela na míru . Vše je navrženo, aby dokonale propojilo interiér domu s venkovním prostorem a zároveň nedocházelo k výrazným změnám klimatu v domácnosti,“ konstatuje Miroslav Zelený, zakladatel a majitel společnosti Hobbytec.

Při výrobě hraje prim kvalitní zpracování moderních materiálů, jako je hliník a sklo , které zvládnou i náročné počasí. Přitom jejich dlouhá životnost a prakticky nulové nároky na údržbu znamenají, že pořízení zimní zahrady je vhodnou jednorázovou změnou na vaší zahradě, která vám dlouhou dobu bude přinášet jen potěšení a příjemné chvíle.

Zimní zahrada představuje menší ráj u vašeho domu. Místo k odpočinku, prostor pro nadšené botaniky nebo herní koutek pro děti. S její realizací je to však trochu alchymie, aby všechny funkce byly naplněny, musí se vše dobře naplánovat,“ upozorňuje Miroslav Zelený ze společnosti Hobbytec.

Jedním ze zásadních faktorů stavby sezónní zimní zahrady se stává její orientace. Pokud se pro zimní zahradu rozhodnete, pak je její orientace velmi důležitá – protože třeba u jižní orientace bude zvláště důležité stínění a odvětrávání, na severní straně domu bude zase zimní zahrada i jakýmsi izolačním prvkem domu, na východě a západě bude teplo a více denního světla především v určité části dne. Ale když po poradě s odborníkem zvolíte vhodné možnosti odvětrávání a doladíte stínění, pak už nezbývá, než si nový prostor zařídit podle vašich představ a nároků a využívat zimní zahradu po většinu roku.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry