Vydatné a lokální recepty: krémová polévka z pečeného česneku se špekem a krutony

Recept na polévku z česneku a restovaného špeku

 

Zdroj: akademiekvality.cz

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina.

Recept na krémovou polévku z pečeného česneku, restovaného špeku a s krutony

 Krémové polévky zažívají každoročně na podzim velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte naši česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí. Chuť zvýrazněte naším tajným esem v rukávu – Lesním špekem.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 min.

Náročnost: *

Ingredience:

3 palice česneku

300 g brambor

100 g cibule

300 ml smetany

600 ml zeleninového vývaru

250 g Lesní špek – dřevorubecký bok speciál od Ing. Michal Šnebergr

20 ml oleje

20 g rozmarýnu

sůl, pepř

chléb

Postup:

1.Česnek dáme péct v celku do trouby na 180 stupňů na 25 minut.

2. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, rozmarýn
a orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a smetanou.

3. Přidáme pečený vyloupaný česnek a vše provaříme 30 minut.

Dochutíme solí a pepřem.

4. Špek nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi.

5. Chléb nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření