Vydatné a lokální recepty: krémová polévka z pečeného česneku se špekem a krutony

Recept na polévku z česneku a restovaného špeku

 

Zdroj: akademiekvality.cz

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina.

Recept na krémovou polévku z pečeného česneku, restovaného špeku a s krutony

 Krémové polévky zažívají každoročně na podzim velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte naši česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí. Chuť zvýrazněte naším tajným esem v rukávu – Lesním špekem.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 min.

Náročnost: *

Ingredience:

3 palice česneku

300 g brambor

100 g cibule

300 ml smetany

600 ml zeleninového vývaru

250 g Lesní špek – dřevorubecký bok speciál od Ing. Michal Šnebergr

20 ml oleje

20 g rozmarýnu

sůl, pepř

chléb

Postup:

1.Česnek dáme péct v celku do trouby na 180 stupňů na 25 minut.

2. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, rozmarýn
a orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a smetanou.

3. Přidáme pečený vyloupaný česnek a vše provaříme 30 minut.

Dochutíme solí a pepřem.

4. Špek nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi.

5. Chléb nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření