Vydatné lokální recepty: smažené tvarůžky, opečené mini brambůrky s pažitkou

Na závěr jsme připravili opravdovou lahůdku. Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle, které pochází z Velké Bystřice. Zde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Připravte si je osmažené v trojobalu, doplněné domácí tatarskou omáčkou a brambory.

Recept na smažené tvarůžky s pažitkou a domácí tatarkou

 


Zdroj: akademiekvality.cz, regionalnipotravina.cz

Recept na smažené tvarůžky, opečené mini brambůrky s pažitkou a domácí tatarkou

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: *

Ingredience:

20 ks tvarglí od Tavoretus a. s.

2 vejce

100 g hladké mouky

200 g strouhanky

200 ml oleje

800 g mini brambůrek

100 g másla

20g pažitky

sůl, pepř

Tatarská omáčka

200 g majonézy

70 g cibule

70 g nakládaných okurek

25 g hořčice

sůl, pepř, cukr

Postup:

1.Tvarůžky obalíme v klasickém trojobalu a poté obalíme ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.

2. Brambůrky omyjeme a dáme vařit v celku do změknutí. Poté je opečeme dozlatova na másle a posypeme pažitkou.

3. Cibuli a okurky nakrájíme najemno a přidáme do majonézy. Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření