Vánoční cukroví: pusinky s ořechy a sušenými švestkami

Pusinky nebo hubinky? Případně říkáte malým nadýchaným hrudkám z bílků a cukru ještě úplně jinak? Ve finále je to úplně jedno, na pojmenování nezáleží, rozhodující je chuť. A tu mají naše hubinky naprosto famózní, protože jsme do nich přisypali nadrobno pokrájené „lískáče“ i „vlašáky“ a také sušené švestičky.

Jestliže nemáte suroviny ze svých vlastních zdrojů nebo od farmáře z okolí, mohou vám s jejich výběrem pomoci také loga kvality potravin (např. BIO, Klasa a Regionální potravina), která mají výrobky té nejvyšší kvality. Naše bílková cukrátka si zamilujete. První várka zmizí ještě dřív, než stačí vychladnout.

Vánoční cukroví, které oceníte

Zdroj: akademiekvality.cz, regionalnipotravina.cz

Recept na pusinky s ořechy a sušenými švestkami

Počet porcí: 32 kusů

Doba přípravy: 2 h

Náročnost: *

Ingredience:

4 bílky

300 g moučkového cukru

75 g lískových a vlašských ořechů

50 g sušených švestek

Postup:

1. Bílky vyšleháme do tuha a poté za stálého šlehání přidáváme po malých dávkách cukr.

2. Ořechy a švestky nakrájíme nadrobno a pomalu přidáváme do hotové směsi.

3. Hotovou hmotu klademe lžící na pečicí papír. Můžeme použít cukrářský pytlík.

4. Sušíme v troubě na 90 °C cca 1,5 hodiny.

Tip: Jak poznat v obchodě kvalitní a nezkažené ořechy? Měly by příjemně vonět a nesmí na nich být viditelný náznak plísně, která vzniká při zabalení nedostatečně usušeného produktu .



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend