Nový dům, nová podlaha. Ale jaká?

Quick-Step, 12.12.2021
Oblast bydlení nyní zažívá boom. Poptávka je na trhu realit enormní, podle dostupných dat téměř dvě třetiny Čechů plánují do nemovitostí investovat nebo své investice navýšit. Otázka výstavby, rekonstrukce nebo zařizování tak leží na stole mnohých z nás. Jednou z prvních věcí, na které se musíme zaměřit, je podlaha, základ a (nejen) velikostí plochy, kterou zabírá, významný prvek našeho bydlení. Zaměřili jsme se na gró při jejím výběru – jednotlivé materiály a jejich (ne)výhody a obrátili se na odborníky.

Vinylové podlahy jsou velmi autentickéUniverzální vinyl

Každý z materiálů dostupných na trhu má své přednosti. Poptávka je často po odolných materiálech, u kterých nám zabere péče o ně minimum času. Podlahovým hitem je tak v současné době vinyl. A není se čemu divit. Snoubí se v něm to nejlepší ze dřeva i laminátu. Z prvního zmíněného si odnesl hřejivost na dotek a přírodní vzhled, z toho druhého pak odolnost a jednoduchost na údržbu. Pro potřeby frekventované domácnosti s dětmi nebo domácími mazlíčky je tak vinyl ideální.

Leckoho by při pohledu na něj mohlo napadnout, že autenticky vypadající praskliny a suky budou problematické při čištění podlahy. Opak je ale pravdou. "Díky speciální antistatické úpravě a voděodpudivé vrstvě, které u svých podlah používáme, se v nich nedrží prach a špína, i když má podlaha hlubokou strukturu. Údržba takových podlah je tak maximálně jednoduchá a úsporná na čas,"uvádí Joyce Van Waeleghem, šéfdesignérka společnosti Quick-Step.

Ukázkou pozitiv inovací je Alpha Vinyl. „Díky pevnému jádru této podlahy ve většině případů není před instalací nutné připravovat podklad. Podlaha je tak vynikající volbou pro renovační projekty,” říká Joyce Van Waeleghem.

Stálice na trhu - laminát

Výhodou tohoto typu krytiny je jeho velká odolnost. A nebojte, že se jedná o laminát a ne skutečné dřevo či kámen, už dnes na pohled skoro nikdo nepozná. Dekory jsou v dnešní době velmi autentické a v maximální možné míře evokují přírodní materiál.

Tým designérů a vývojářů neustále sleduje trendy v oblasti designu a inovací, a ty proměňuje v podlahy, které mají čím dál dokonalejší design a jsou čím dál jednodušší na údržbu. Důkazem mistrovství v oboru jsou podlahy z kolekce Signature, jež jsou voděodolné, dostupné v mnoha krásných dekorech a ode dřeva skutečně k nerozeznání.

Laminátová podlaha od firmy Quick-StepTrendy v barvách podlah podporují zen a útulno

Vedle materiálu při našem rozhodování hraje minimálně stejně významnou roli barva krytiny. Ta má totiž na výsledný dojem v interiéru nemenší vliv. Návrat k přirozenosti a jednoduchosti, které jsou aktuálním trendem, bude pokračovat i v roce příštím. S čím dál výraznějším akcentem na způsoby, jak přenést exteriér do interiérů, bude trend neutrální palety přírodních barev ještě nějakou dobu pokračovat. Uklidňující efekt dekoru dřeva vytváří z domova harmonické místo a útočiště, které je dnes tak žádoucí.

Odvážnější typy pak mohou zaujmout podlahy v tmavých barvách. Mýty, že tmavé odstíny musí prostor zmenšovat a světlé rozšiřovat, už jsou dávno překonané. Vše závisí na kontextu. „Pomocí tmavých odstínů podlah můžeme vytvořit intimní atmosféru s nádechem luxusu. Dokonce i malé místnosti mohou působit honosným dojmem, pokud do nich zakomponujeme tmavé prvky. V kombinaci s intenzivními barvami, odstíny zlata a mědi a lesklými materiály, které naopak místnost rozjasní, docílíme té správné harmonie a vytvoříme si útulné, avšak ne stísněné hnízdo,” doplňuje Joyce Van Waeleghem.

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na: www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry