Vánoční cukroví: ořechy plněné kávovým krémem

Ořechy jsou osvědčeným vánočním cukrovím

Kdo by nemiloval staročeskou klasiku – ořechy. Možná ještě na ně máte doma formičky po babičce. Zkusme je trošku osvěžit. Přidejme do krému kávový cukr. Kávový cukr je z kvalitního třtinového cukru, espressa a vody. Jedná se o český patentovaný výrobek nazvaný Kafánek.

Suroviny:

Těsto:

100 g vlašských ořechů

250 g hladké mouky

150 g másla

70 g moučkového cukru

1 lžičku kakaa na obarvení

1 ks vejce

1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Náplň:

4 ks vajec

4 lžíce moučkového cukru

4 lžíce Kafánka Natural/Skořice

1 balíček vanilkového cukru,

200 g másla

Postup:

Těsto:

1. Všechny suroviny smícháme dohromady.

2. Formičky na ořechy vymažeme olejem.

3. Z těsta utvoříme malé kuličky, které před vytlačením do formiček ještě zlehka oprášíme polohrubou moukou. Je nutné si dát pozor a použít do forem jen tenkou vrstvu těsta, protože se ořechy při pečení nafouknou a po upečení v nich musí zůstat prostor pro krém.

4. Následně pečeme 8-9 minut na 180 stupňů.

5. Po upečení necháme ořechy nejprve trochu vychladnout a teprve poté je vyndáváme z formiček.

Krém:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a za stálého šlehání uvaříme nad párou jemný krém, který bude světlý a hustý.

2. Do teplého krému přidáme Kafánek.

3. Po vychladnutí do něj zamícháme změklé máslo.

4. Hotový krém necháme ještě zchladnout v lednici a poté jím plníme oříšky.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend