Vánoční dárky pro domácí mazlíčky: Češi za ně utrácí podobně jako za členy rodiny

Nejčastější dárky jsou nejrůznější hračky Zvířecí Vánoce bývají často podobné těm lidským. Není totiž výjimkou, že chovatelé vnímají své domácí mazlíčky jako právoplatné členy rodiny, proto i pro ně připravují dárky a speciální večeři. Za dárky k Vánocům utratí i tisíce korun, jak vyplývá z průzkumu společnosti PetCenter.

Čtvrtina všech nejčastěji čtyřnohých domácích mazlíčků chovatelů, tedy celých 25 %, utratí za dárky a pamlsky k Vánocům od 500 do 1500 korun. Více než 1500 utratí 15 % dotázaných. Ostatní, tedy zbylých 60 % dotázaných, utratí v předvánočním období maximálně 500 korun.

“Vášniví chovatelé své mazlíčky neošidí v ničem, naopak je mnohdy upřednostní i před kamarády nebo dokonce i rodinou. Takže pokud se připravují na svátky, domácí zvířata nevynechají. Samozřejmostí jsou pak jak dárky, tak i třeba symbolická štědrovečerní večeře,” přibližuje chování zákazníků ředitelka PetCenter Lucie Zdražilová.

Mezi nejčastější dárky patří nejrůznější hračky, vybavení a doplňky. Následně jsou nejprodávanější drobné pamlsky a prémiová krmiva. Co se týče samotné stravy během štědrého dne, průzkum odhalil zajímavá zjištění. Třicet procent chovatelů uvádí, že i čtyřnohým parťákům vaří speciální večeři. Polovina všech respondentů uvedla, že zakoupí již hotový pamlsek nebo pokrm. Zbylých 20 % uvádí, že se podělí o svoji vlastní večeři.

“Samozřejmě většina chovatelů se podělí i o vánoční cukroví. Zhruba 80 % lidí přiznalo, že během svátků ho sem tam dá i zvířeti,” dodává Zdražilová.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky