Vánoční horká medovina s ovocem

Ke svátkům klidu a míru jednoznačně patří také medovina. Doporučujeme si ji „vymazlit“ podle svého a přinášíme vám k tomu jednoduchý návod. Základ musí být kvalitní, což je jistě letošní vítěz Regionální potraviny v Pardubickém kraji Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ . Za recepturou tohoto nápoje stojí téměř dvacetiletá rodinná firma Hřebečská medovina. Nápoj sklízí úspěchy díky poctivé řemeslné práci a prvotřídní kvalitě medu od vlastních včelstev. Za jemnou, ale přesto intenzivní chuť vděčí také 21 bylinám. Kořen hořce, pelyněk a puškvorec dokonale vybalancovává jemnost máty, meduňky a levandule.

Vánoční horká medovina s ovocem přijde vhod


Zdroj: akademiekvality.cz

Vánoční horká medovina s ovocem

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

250 ml vody

250 ml jablečného džusu

200 ml HŘEBEČSKÁ MEDOVINA BYLINNÁ HOŘKÁ

½ hrušky pokrájené na kousky

½ jablka pokrájeného na kousky

3 celé skořice

cukr

 

Postup:

1. Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 40 °C.

2. Ve druhé nádobě svaříme vodu, džus, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme.

3. Zamícháme dohromady a dochutíme podle chuti cukrem.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend