Jak vybrat správný lustr?

REKLAMA       Inzerce, 20.12.2021

Závěsná svítidla, mezi které lustry patří, tvoří výrazný dekorativní prvek. Více než u ostatních typů svítidel u nich tedy záleží na designu a vhodném osazení. Jak tedy vybrat lustr, který dovede váš koncept bydlení k dokonalosti?

Lustry a závěsná svítidla tvoří dominantu místnosti, ve které jsou instalována. Proto je třeba k nim přistupovat opravdu pečlivě. Vy i vaše případná návštěva je totiž budete mít často na očích, a proto by pro ně měla být tou pravou pastvou.

Nebavíme se ovšem pouze o designu, ale také o technických parametrech.

Všeobecně lze pro závěsná svítidla doporučit chromatičnost v oblasti teplého žlutého světla. Nejčastější využití najdou lustry v obýváku a nad jídelním stolem. V obou těchto případech si chcete vytvořit klidné prostředí, které by bílé světlo zbytečně narušovalo.

Co se designu týče, vybírat můžete z opravdu nepřeberného množství tvarů a nápadů.

Do obýváku můžete volit majestátní lustry, které budou sloužit jako centrální osvětlení a budou patřičnou dominantou celého pokoje. Kromě tradičních lustrů do obýváků vás mohou uchvátit všemožné moderní varianty, nebo se můžete nechat strhnout křišťálovými skvosty, které obýváku dodají patřičný punc luxusu.

Nad jídelní stůl bychom doporučili závěsné svítidlo podél celé plochy stolu, aby byl zajištěn dostatek světla pro všechny přísedící. Dále zajisté oceníte možnost nastavitelné výšky závěsného svítidla.

Jednou z možností je taktéž zavěsit vícero lustrů vedle sebe v různé výšce. Meze představivosti se opravdu nekladou a záleží pouze na vašich preferencích a celkovému návrhu.

Z našich zkušeností můžeme doporučit se obrátit na obchod 60.cz. Na našem trhu působí přes 15 let a rozhodně se nejedná o obyčejný e-shop.

60.cz se zaměřuje na dovoz toho nejkvalitnějšího osvětlení od světoznámých výrobců. Kromě prodeje nabízí také prvotřídní doplňkové služby včetně poradenství a instalace dodaných svítidel.

Výběr toho pravého lustru nebo závěsného svítidla může být trochu alchymie, nebojte se tedy obrátit na odborníka, který vám rád poradí a na základě vašich požadavků doporučí vhodný produkt přímo pro vás.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry