Barva roku 2022 – jak nejlépe vynikne v interiéru

Zajímavý odstín Very Peri se označuje za nejteplejší tón modré díky svým hřejivým podtónům v červené škále. Působí jemným a harmonickým dojmem, ale zároveň dává prostor kreativitě a hravosti. „Nadčasovost této barvy nese optimistické poselství a interiéru dodá mladistvý šmrnc. V sytých tónech vynikne nejen na detailech, ale i na větší ploše, vždy však ve spojení s dalšími barvami. Lze ji kombinovat s odstíny bílé, pudrové, vanilkové, béžové nebo i červené, naopak při tmavých zelených či šedých tónech snadno zanikne. Světlejší paleta Very Peri přináší pocit vzdušnosti a zjemní ostrost kontrastu,“ vysvětluje Tadeáš Tenkl, odborník z oddělení barev a bytových dekorací v projektových marketech Hornbach.

Odstín Very Peri na sebe nestrhává pozornost, právě naopak – umocňuje vnitřní klid a podporuje schopnost soustředit se. Harmonizuje své okolí a nechává rozvinout fantazii a tvořivost. „Pro příznivce spíše chladnější barevné škály lze tuto neotřelou modrofialovou využít třeba na části zdí, ideálně v kombinaci s odstíny bílé, vanilkové či pudrové, nebo na výraznější kusy nábytku či bytových doplňků. Potah gauče, případně velkého ušáku, nebo kusový koberec v odstínu Very Peri v přítomnosti světlých podlah a světlé barvy na zdech vytvoří až překvapivě příjemné a doslova nekonfliktní prostředí,“ říká specialista z Hornbachu a dodává, „Stejnou službu udělají také rolety, závěsy, povlečení nebo přehozy na postel v této barvě. Zejména pokud jsou zdi i nábytek kolem výrazně světlejší.“

Barva Very Peri se hodí prakticky do jakékoli místnosti a na jakýkoli materiál. Její odstíny korespondují s tóny levandulové a šeříkové. Výsledný efekt je pouze otázkou schopnosti správně doladit detaily a vyhnout se tak ponurému a příliš tmavému vzhledu interiéru.

Hravost a kreativita

Schopnost odstínu Very Peri ozvláštnit a omladit prostor tkví v její univerzálnosti. Lze ji v různých stupních sytosti využít na velké množství materiálů i tvarů. Najde tak uplatnění i pro milovníky teplých tónů – zejména v podobě doplňků jakými mohou být různé lampy, rámečky, žárovky, polštářky nebo prostírání. „Pro ty odvážnější skvěle poslouží jako součást barevné mozaiky, která vynikne i na malém prostoru. Stejně dobře působí i v rámci barevné tapety v dětském nebo studentském pokoji, či fototapety v ložnici, případně v kuchyni. Na roletách typu den a noc její odstíny v kombinaci s bílou doslova okouzlí,“ uzavírá Tadeáš Tenkl z projektových marketů Hornbach.

Hornbach

Společnost HORNBACH je nezávislá, rodinná společnost, založená v roce 1877 a jako jediná v segmentu stavebních marketů má za sebou historii sahající přes šest generací. Společnost v současné době provozuje 158 stavebních a zahradních marketů v devíti evropských zemích, z toho 10 v České republice.

Koncept prodeje a sortiment výrobků jsou plně orientovány na potřeby zákazníků, kteří realizují své projekty, a také na profesionály. HORNBACH svým zákazníkům zaručuje trvale nízké ceny a zajišťuje si tak prvenství ve svém oboru. Četné nezávislé testy a studie potvrzují vysokou kvalitu poskytovaného poradenství a také výborný servis.

Společnost Hornbach je průkopníkem v oboru, neboť právě ona otevřela první kombinovaný stavební a zahradní market (1968), první velkoplošný „stavební hobby market“ (1980) a první stavební market s integrovaným Drive-in centrem (2003). Těmito kroky opakovaně dokládá svou schopnost inovovat. HORNBACH je několik desítek let významným zaměstnavatelem, v současné době se na úspěchu firmy podílí přibližně 20 000 zaměstnanců, z toho více než 1 500 v České republice.

Více informací na: www.hornbach.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry