Imperial News – Akciové indexy odepsaly třetinu zisků z roku 2021

S&P 500, akciový index zahrnující akcie 500 největších na burze obchodovaných podniků ve Spojených státech, od začátku nové roku odepsal k včerejší seanci 8,06 %. Technologický Nasdaq100 zahrnující 100 největších společností z hlediska tržní kapitalizace kótovaných na burze NASDAQ, ztratil za necelé čtyři týdny roku 2022 přes 12 %. Volatilita před zítřejším zasedáním americké centrální banky nepolevuje a investoři zběsile vyhodnocují současná rizika.

 Poté co údaje z minulého týdne ukázaly, že inflace ve Spojených státech vzrostla na téměř čtyřicetiletá maxima, akciový investoři očekávají v novém týdnu od americké centrální banky více informací ohledně budoucího vývoje úrokových sazeb. Předseda Jerome Powell by měl naznačit, že FED podle svého měnového plánu ukončí stimulační program pro nákup dluhopisů na svém březnovém zasedání a na stejném meetingu začne s procesem zvyšování základní úrokové sazby o čtvrt procentního bodu.

 Akciové trhy počítají, že představitelé FEDu zvýší úrokovu sazbu v průběhu roku čtyřikrát, investoři se však zaměří také na komentáře měnové autority ohledně její 9 bil. USD bilance. Powell by měl přitlačit na snížení rozvahy FEDu zejména v druhé polovině roku jako jeden ze způsobů zpřísnění měnové politiky. Zápis z prosincového zasedání naznačil, že úředníci vedli dlouhé diskuse o snížení objemu držených dluhopisů.

 Jakékoli náznaky, že by se rozvaha mohla snížit rychleji než bylo již zmíněno, by mohly podpořit výprodeje státních dluhopisů a akcelerovat propad technologických akcií.

 Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality