Seznamte se s aktuálními trendy v bydlení

REKLAMA       Inzerce, 26.1.2022
Nadcházející sezóně bude kralovat trend Aquatic


 

Zima je v plném proudu, ale to neznamená, že bychom ji měli prožít nicneděláním a čekáním na příchod jara. Naopak můžeme využít volno k tomu, abychom si vylepšili bydlení - samozřejmě v souladu s nejnovějšími trendy. Proč by vás měly zajímat? Především proto, že lahodí oku a vnáší do domácnosti komfort a harmonii.

Zaostřeno na barvy

Ať chceme, nebo ne, ústředním prvkem každého bydlení jsou barvy. Dělají první dojem a ovlivňují naše psychické rozpoložení. A právě z těchto důvodů bychom je měli volit velmi citlivě až opatrně. Co se však týče aktuálních trendů, vyhlídky na konec pandemie koronaviru přímo volají po optimisticky laděné barevné paletě. Kromě trendy šedé, která zůstává v popředí zájmu již od podzimu, můžeme domácnost „rozsvítit“ pomocí žluté a zelené – a to v zářivějších a živějších odstínech než v minulosti. Nebojte se kombinovat, a rozhodně se vyhněte výmalbě celé místnosti jednou barvou.

Útulný minimalismus

Pokud si pod pojmem minimalismus představujete strohé až pocitově chladné bydlení, vězte, že minimalisticky pojatý interiér může vypadat i úplně jinak. Inspirujte se vkusnými skandinávskými domácnostmi, ve kterých hrají prim přírodní materiály (samozřejmě v čele se dřevem) a světlé tóny v kombinaci se zemitými barvami. Celkový dojem dotváří vhodně zvolené textilie a o optické zvětšení prostoru se spolehlivě postará větší zrcadlo. Chybět by neměly hřejivé materiály a vkusné dekorace (např. populární svíčky Yankee candle či Woodwick).

Přítomnost živé přírody

Když venkovní krajina spí a my se nemůžeme přesunout do teplých krajů, kde příroda bují po celý rok, měli bychom se alespoň obklopit pokojovými rostlinami – třeba monsterou, tchyniným jazykem či sukulenty. A určitě nepřehlédněte ani řasokoule – absolutní hitovku loňského roku. Možností je daleko více a je jen na vás, jestli dáte přednost méně náročným společníkům, nebo si z péče o zelené společníky uděláte nové hobby.

Jak ovlivnil bydlení covid?

Pokud jste poslední dva roky nestrávili na Marsu (nebo přinejmenším na pustém ostrově), nemohli jste si nevšimnout, že se pandemie do určité míry projevila i na uspořádání domácností. Spousta lidí si vyzkoušela homeoffice a z bytů se staly dočasné kanceláře. Ubylo volného prostoru a zvýšila se poptávka po multifunkčním nábytku, paravanech a dalším praktickém vybavení. Hitovkou se stal také rostoucí nábytek – ten v Česku vyrábí například studio Little Design.

Pokud máte pocit, že proměnu svého bydlení nezvládnete tak, jak byste si ve skrytu duše přáli, nestyďte se kontaktovat profesionály. Pro odborníky je přestavba bydlení v souladu s individuálními požadavky klientů a aktuálními trendy v bydlení každodenní rutinou.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry