Jak prodloužit řezaným květinám život

iBulb.org, 26.1.2022
Pokud je voda zakalená, vyměňte ji

Pokud chcete zažít jarní období opravdu zblízka, přineste si jarní květiny domů. Co ale můžete udělat proto, abyste se z těchto nádherných kytic mohli těšit co nejdéle?
 

Sezónní květiny

Věděli jste, že cibuloviny jsou skutečnými sezónními květinami? Tulipány, narcisy, hyacinty a pryskyřníky symbolizují jaro a jsou typickými posly jara. Jejich růstový proces je jedinečný a fascinující, protože květiny se skrývají již uvnitř cibulek. Postupem času poupě raší a vylézá ze své malé cibulky, aby vytvořilo jeden nebo několik impozantních květů.
 

Umění

Jakmile jsou ve váze, stanou se z jarních květin vskutku umělecká díla. Nejenže jsou jejich květy velkolepé a působivé samy o sobě, ale dokonce i stonky tulipánů a hyacintů ve váze dále rostou. Jakmile se dostanou do teplého domova, okamžitě začnou růst a kvést. Stonky se dále protahují a nakonec se otevře i poupě, které světu ukáže svou veselou barvu.
 

Péče

Jarní kytice vám zpravidla vydrží přibližně sedm dní. Pokud se o květiny budete dobře starat, budete se z nich těšit ještě déle a květiny budou kvést ještě krásněji. Máme tady pro vás osm tipů pro tu nejlepší péči:
  1. Dejte květiny do vody co možná nejdříve.
  2. Použijte čistou vázu, ve které budou mít stonky květin dostatek prostoru (vázy uchovávejte ve skříni dnem vzhůru, aby se do nich nedostaly nečistoty).
  3. Naplňte vázu vlažnou vodou.
  4. Čistým ostrým nožem šikmo seřízněte spodní část stonků, aby květiny mohly optimálně absorbovat vodu.
  5. Dávejte pozor na to, aby ve vodě nebyly ponořené žádné listy, protože by začaly hnít a květinám se ve špinavé vodě nedaří.
  6. Přidejte do vody výživu pro řezané květiny, aby květiny mohly správně růst a déle vydržely.
  7. Pokud je voda zakalená, vyměňte ji.
  8. Květiny umístěte dále od ovoce, přímého slunečního světla nebo průvanu, aby vám příliš rychle neuvadly.

Další informace o kvetoucích cibulovinách najdete na webu www.ilsysays.com.





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky