Květiny neumí mluvit, ale přesto komunikují, například na MDŽ

iBulb.org, 24.2.2022
Proč ženy nepřekvapit romantickými tulipány Každý rok 8. března, na Mezinárodní den žen, lidé na celém světě oslavují ženy ve svém životě. A jak udává tradice, mnoho lidí v tento den obdarovává ženy květinami.
 

Květinová symbolika

Historie Mezinárodního dne žen sahá více než sto let do minulosti. Zásadní roli přitom hraje myšlenka solidarity a bojovnosti žen na celém světě. Dne 8. března 1946 se v Itálii stal symbolem tohoto dne květ mimózy. A ženy dostávaly květiny i v dalších letech a desetiletích. Květ mimózy nese tento výjimečný význam, ale ke stejnému poselství se používají i jiné květiny. Jednou z nich je tulipán.
 

Vlastní jazyk

Květiny možná neumí mluvit, ale přesto dokážou komunikovat. Když se na květinu podíváte trochu blíž, uvidíte, že „uslyšíte“, co se vám snaží sdělit. Něco o lásce, o radosti, o laskavosti nebo vděčnosti… Květiny už tak na lidi působí. Vezměte si například takové tulipány. Svými jedinečnými tvary, mimořádnými barvami a jemnými vůněmi hovoří vlastní řečí. „Řekněte“ to tulipány a darujte je ženám, které jsou součástí vašeho života.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky