Velikonoce jako svátky jara či setkávání a dobrého jídla - jsou především nejdůležitějším křesťanským svátkem roku

Velikonoce jsou jedním z nejdůležitějších křesťanských svátků, ale pro mnoho z nás jsou spíše časem setkávání, dobrého jídla, a hlavně radosti z příchodu jara. Letošní Velikonoční pondělí připadá až na 18. dubna, a tak nebude problém slavnostní menu vylepšit kopřivami nebo jedlými květy. Přinášíme Vám tip na nepečeného velikonočního beránka.


Ingredience na základní těsto :

Množství těsta je určeno pro střední formu beránka.

  • 500g slunečnicových semínek - předem naklíčených a usušených , semínka lze případně zakoupit již naklíčená
  • 250 g bio kokosu
  • půl hrnku bio kokosového oleje - v rozpuštěném stavu
  • hrnek datlí nebo rozinek - sladidlo je na Vás - můžete místo datli a rozinek použít i med, ale beránek už nebude veganský. Obě varianty jsou vhodné pro dobrou pevnost těsta.
  • trochu vody

Slunečnici s kokosem umeleme ve výkonném mixéru na mouku. Přidáme datle nebo rozinky (med doporučuji přidat až v míse, kde ho zapracujeme do těsta ručně), kokosový olej, trochu vody a mixujeme, dokud nevznikne těsto, které poté vpěchujeme do silikonové formy beránka. Dáme ztuhnout na hodinu do mrazáku. Po uplynutí této doby vyklopíme beránka a je hotovo.

Upozorňuji, že těsto je nutné pořádně natlačit do formy,aby se dostalo všude!

Beránka skladujte v chladném prostředí, měl by vydržet 7-10 dní. Jeho krájení jde opravdu dobře bez drolení a lámání.

Dobrou chuť

Velikonoční RAW beránek zasytí a dodá energii



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend