Krása a udržitelnost v jednom - Na vlně biofilie

biofilie

Na vlně biofilie aneb Vneste i vy do svého domova přírodu a udržitelnost.

 

S přicházejícím jarem jsou zvuky přírody stále hlasitější. Je ideální čas na proměnu interiéru v souladu s nejnovějšími principy biofilníhodesignu. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je vnést přírodu do svého domova a zvolit udržitelné materiály. Laminátové podlahy představují ideální výchozí bod. Jsou vyrobeny z recyklovaného dřeva a poskytují doživotní záruku.

Láska k životu

Neexistuje lepší způsob, jak si vyčistit hlavu, než se toulat mimo cesty v lese nebo se vydat na dlouhou procházku. Dnes, více než kdy jindy, navštěvujeme přírodu kvůli relaxaci, a když se vrátíme domů, chceme si ten pocit klidu udržet. To vysvětluje, proč je stále více architektů a interiérových designérů nadšeno biofilií. Tento termín vymyslel již v šedesátých letech americko-německý psycholog Erich Fromm a doslova znamená lásku (philia) k životu (bio). V posledních desetiletích však urbanizace způsobila, že je stále obtížnější uniknout z betonové džungle města. Nedávné studie však potvrdily, že naše fyzická a duševní pohoda se zlepšuje v prostředí s prostorovými aspekty, jako je denní světlo, výhled do krajiny a přirozené větrání. Není tedy náhodou, že biofilie je základem filozofie holistického designu, jejímž cílem je obnovit spojení s přírodou.

Vneste přírodu do interiéru

Rostliny jsou nejjednodušším způsobem, jak vnést přírodu do interiéru. Vytvořením zcela zelené stěny si můžete vytvořit skutečnou vnitřní zahradu. Pokud ale zahradničení není váš šálek kávy, můžete podobného efektu dosáhnout pomocí řezaných květin. Není divu, že florapie, tedy terapie květinami, je v poslední době na vzestupu. Krásná kytice dokáže sama o sobě zklidnit náladu. A protože každá květina má jiný, emocionální význam, je to ideální způsob, jak se přiblížit sami sobě. Paleta barev v přírodě je důležitým zdrojem inspirace ve světě biofilního designu. Široká škála odstínů zelené jde ruku v ruce se zemitými tóny, které ostře kontrastují s kaleidoskopickými explozemi barev ve světě květin. Je samozřejmé, že barvy mají také významný vliv na vaši náladu. Proto je nejlepší zvolit do ložnice neutrální šedé tóny nebo uklidňující odstíny modré. Do snídaňového koutku můžete vnést slunce pomocí žluté a oranžové. Jde o to "vycítit", co se do každé místnosti nejlépe hodí, a nechat se inspirovat přírodou. Vneste do interiéru dřevo například tak, že kus kmene stromu bude sloužit jako konferenční stolek. Příležitost však představuje i samotná podlaha: sáhněte po autentickém vzhledu dřeva. V rámci kolekcí laminátových podlah od různých dodavatelů např. Quick-Step, máte široký výběr podlah, které vnesou dřevo do vašeho interiéru udržitelným způsobem. Nebo se rozhodněte pro nábytek s organickými tvary, obklady stěn se vzory listů a dozdobte si je podle libosti prvky z přírody, jako jsou mušle nebo mech. Na rozdíl od dogmatických interiérových trendů, biofilie neukládá žádná pravidla a není třeba, aby vše bylo dokonalé. Stejně jako japonská filozofie wabi-sabi, je i biofilie o kráse a nedokonalosti.

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na: www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry