Od podlahy, ne vlastně ode dveří aneb Jak na návrh kuchyně

Jak na návrh kuchyně? Od podlahy! Vlastně ode dveří.

Splnil se vám sen a budete se stěhovat do nového? Nebo se pouštíte do zásadní rekonstrukce svého současného domova? Na jednu stranu velká radost, ale na druhou spousta otázek a rozhodnutí. Odkud začít? A jak všechno sladit tak, aby byl výsledek co nejlepší?

 

Dveře představují spolu s podlahou velké dominantní plochy, a proto jsou velmi výrazným prvkem, který ovlivňuje charakter celého obytného prostoru. Obojí by mělo ladit s celkovým stylem, který je vám blízký, a který necháte v interiéru převládnout.

Přírodní materiály si budou rozumět s rustikálním stylem a v čistší formě bez ozdob i s oblíbeným skandinávským stylem. K industriálnímu nebo minimalistickému stylu se zase budou skvěle hodit povrchy imitující beton, tmavou keramiku nebo břidlici a dveře v RAL barvách nebo neviditelné posuvné dveře či rovnou skleněné stěny, které předělí velké prostory.

Pak ale přichází na řadu nábytek a kuchyně. A opět by mělo všechno ladit: materiály, barvy a případně i struktury. Vyhnete se tak nákladným změnám, až po čase zjistíte, že prostor není harmonický a nežije se vám v něm dobře.

Jenže sehnat kuchyni a nábytek do spojeného prostoru ve vysněné barvě nemusí být úplně snadné. Pokud se ovšem nerozhodnete pro klasickou bílou, která sice neurazí, ale ani nenadchne.

Rozumné je proto sladit dveře a nábytek. Pokud máte to štěstí, že vám může někdo odborně poradit s výběrem toho nejvhodnějšího odstínu podle standardního vzorníku, máte vyhráno. Například významný výrobce dveří Sapeli totiž dovede vyrobit dveře prakticky pro jakýkoliv prostor v mnoha dezénech včetně přesně definovaných barev.

Podobné možnosti nabízí i jiný významný výrobce designových řešení, Kuchyně Gorenje. Tato firma se slovinskými kořeny dokáže vyrobit zakázkové kuchyně i nábytek do souvisejícího obytného prostoru podle standardizovaných barevných vzorníků.

Kuchyně Gorenje zařadily do svého sortimentu řadu špičkových kuchyní PREMIUM, které jdou vyrobit na zakázku v některém z mnoha odstínů podle vzorkovnice barev nebo v jejich kombinaci,“ přibližuje Karel Vrzáček .

S těmito barevnými standardy pracují výrobci oken, dveří, lakovaných prvků, architekti a interiéroví designéři. Celek tak jde mnohem lépe vyladit a celkový účinek předem odhadnout bez rizika velké a nákladné chyby.

Součástí servisu zákazníkům je i odborné poradenství a 3D vizualizace návrhu kuchyně. Odborníci vám pomohou najít optimální poměry výrazných barev s neutrálněji laděnými částmi kuchyně nebo propojeného interiéru, aby celek působil vyváženě a harmonicky.






Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně