5 případů, kdy je truhlík lepší než záhon

Relaxujte na zahradě.

Mysleli jste si, že rajčata, rybíz nebo bylinky jsou nejlepší ze zahrádky? Omyl! Pěstování zeleniny, bobulí i bylinek v truhlících a květináčích má totiž své výhody. Plastia, česká firma z Nového Veselí na Vysočině, nabízí hned několik druhů samozavlažovacích truhlíků, díky kterým snadno vypěstujete jedlé dobroty.
Nenechte se zaskočit rostoucími cenami potravin. Pořiďte si domů české samozavlažovací truhlíky a vypěstujte si téměř kdekoliv vlastní rajčata, papriky, okurky nebo třeba jahody, borůvky či maliny.

KDY VÍTĚZÍ TRUHLÍK NAD ZÁHONEM:
1. SNADNĚJŠÍ ZALÉVÁNÍ – Zapomeňte na každodenní zalévání. Díky samozavlažovacím truhlíkům se nemusíte bát uschnutí ani přemokření. Truhlíky Plastia se postarají za vás. Mají speciální šachtu k doplnění vody a jejich hladinoměr pohlídá, kdy je potřeba vodu doplnit. Pokud truhlík přelijete, přebytečná voda odteče odtokovým kanálkem, stejně tak v případě silného deště.
2. KVALITA PŮDY VÁS NEZASKOČÍ – Kvalita půdy je pro pěstování často stěžejní. Ne vždy se ale na zahradní zeminu můžete spolehnout. Aby se zelenině dařilo, potřebuje hodně humusu, kterého obvykle nebývá na zahradě dostatek. A třeba borůvky zase potřebují speciální kyselou půdu (rašelinu). Zasaďte proto rostliny do květináče s vhodným substrátem. Borůvkám se bude dařit v kruhovém květináči a úrodu malin vám zajistí velkokapacitní truhlík.

3. JEDNODUŠŠÍ BOJ S PLEVELEM – Slimáci, myši nebo plevel si na vaši úrodu můžou nechat zajít chuť. V truhlících je boj s nezvanými návštěvníky totiž mnohem snazší. Na truhlíky si můžete také pořídit speciální poklop. Pomůže vám s předpěstováním, ale i jako ochrana rostlin například před kroupami či silným lijákem.
4. ZAHRADA V KAŽDÉM KOUTKU – Máte sice zahradu, ale nechce se vám zakládat záhonky? Zasaďte si jedlé dobroty do květináčů a rozmístěte je po zahradě, na parapet nebo na zábradlí. Bylinky mějte po ruce hned za oknem v samozavlažovacím truhlíku o délce 60 nebo 80 cm, chilli papričky posbíráte ze zavěšeného kruhového květináče  a jahody vám dozrají na slunné terase v truhlíku uzpůsobeném pro umístění na zábradlí.
5. RYCHLÝ PŘESUN – Rozmysleli jste si umístění osázených truhlíků? Chystáte večírek pro kamarády a potřebujete truhlíky po zahradě přesunout? Stěhujete se nebo jen chcete přesazovat na jednom místě? Velkokapacitní truhlíky mají kolečka i madlo. Snadno je převezete do jiného koutu zahrady a po skončení sezóny téměř bez námahy přesunete i do sklepa.

TIP Proč kupovat české výrobky
Podle studie New Economics Foundation přinese jakákoliv částka, kterou utratíme za lokální produkty, domácí ekonomice dvojnásobný příjem. Proč posílat naše peníze do zahraničí, když můžou zůstat doma? České společnosti tu odvádějí daně, zaměstnávají místní lidi a investují do zdejšího rozvoje. To je spousta důvodů, proč jim být věrný.





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada