Smyslem týdne pro rodinu je posílit sounáležitost a potřebnost všech členů rodiny

6.5.2022
Smyslem týdne pro rodinu je posílit sounáležitost a potřebnost všech členů rodiny

ZLÍNSKÝ KRAJ – Rodinný svaz České republiky vyhlásil 14. ročník Týdne pro rodinu, jehož mottem je Rodina – tým pro život. Smyslem kampaně je posílit vědomí sounáležitosti a vzájemné potřebnosti všech členů rodiny. Po celé republice se od 7. do 15. května pro rodiny uskuteční řada akcí. 

„Všichni členové rodiny, ať už je to máma, táta, dítě nebo i babička, strejda, mají v rodině nějakou funkci, poslání. Jsou tým, který si může vzájemně předat cenné životní zkušenosti, pomoci si v nesnázích. Je důležité si uvědomit, co pro nás rodina znamená, co pro její fungování jednotliví členové dělají a jaký nezastupitelný význam má rodina ve společnosti,“ řekla náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast sociálních věcí.

Týden pro rodinu je každoročně vyhlašován tak, aby zahrnoval 15. květen, tedy Mezinárodní den rodin. V Česku se slaví jako významný den od roku 2006. Na stránkách tydenprorodinu.cz najdou zájemci pracovní listy, nad kterými mohou trávit čas se svými blízkými. Stránky obsahují také pozvánky na akce, mezi kterými nechybí ani Prvomájová pouť rodin na Svatém Hostýně, kterou v sobotu 7. května pořádá Centrum pro rodinu děkanátu Vsetín.

 


 

 

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy