Ušetřete za vytápění a pořiďte si krbová kamna

REKLAMA       Inzerce, 17.5.2022

Nárůst cen za vytápění je v dnešní době velmi obvyklé a časté téma. Lidé hledají levnější alternativu zdroje tepla, kterou je právě dřevo. Pokud i vy chcete tuto problematiku řešit, je nyní správný čas! Prodej krbových kamen roste a čekací doby jsou stále delší. Pořiďte si je s předstihem, ať zimu trávíte v teple domova.

Ceny za energie neustále rostou a nikdo momentálně nedokáže říct, jak tomu bude do budoucna. Tato nepředvídatelná doba s sebou nese velké nejistoty a my bychom na ně měli být včas připraveni. Dokonalým řešením, jak se stát nezávislým na trhu s energiemi, je nainstalování vlastního a nezávislého zdroje tepla, kterým jsou právě krbová kamna. V tomto článku vám přiblížíme další výhody krbových kamen a jak se dělí dle akumulace tepla. Aby váš výběr byl co nejjednodušší.

Proč si pořídit krbová kamna?

Jejich pořízení je dlouhodobou investici, která má mnohem více výhod, než je úspora peněz z vytápění. Rádi vás proto s těmito výhodami seznámíme.

  1. Úspora peněz za vytápění
  2. Jak už jsme zmínili výše, krbová kamna na dřevo přinášejí velkou úsporu peněz za vytápění. Topení dřevem zajistí vysoké topné účinky, dojde ke kompletní přeměně dřeva na popel a v neposlední řadě je dřevo stále nejlevnějším zdrojem vytápění.

  3. Nezávislost na energiích
  4. Nemusí se jednat pouze o déle trvající situaci se zvýšením energií, ale měli bychom také počítat s možnými výpadky energií při bouřích, větru nebo jiných problémech, které se velmi často stávají. Pokud si pořídíte vlastní zdroj tepelné energie, nemusíte se spoléhat na dodání tepla z jiných zdrojů a budete si jisti, že si vždy dokážete zajistit vlastní teplo.

  5. Výrazný designový prvek
  6. Krbová kamna patří mezi velmi dominantní a nepřehlédnutelný designový doplněk, který každého ihned zaujme. Krbová kamna můžete vybírat z nejrůznějších druhů materiálů, stylů nebo barevného provedení. Důkladně si rozmyslete, zda pořídit luxusní krbová kamna, unikátní nebo se vrátíte do dob našich babiček a vaši místnost budou zdobit pohádková krbová kamna. Vybírat můžete z mnoha stylů a druhů, například kachlová krbová kamna, litinová, kamenná apod. Vše záleží na stylu místnosti a vašem uvážení.

  7. Spokojené bydlení
  8. Nesmíme zapomínat na to, že nám vytváří naši relaxační zónu, kde můžeme zahodit starosti a špatné myšlenky za hlavu i a soustředit se pouze na zvuk praskajícího dříví a uklidňující světlo ohně. Představte si chladný zimní večer a vás u krbových kamen s čajem a vaší oblíbenou knížkou.

  9. Zvýšení hodnoty nemovitosti
  10. Každé vylepšení vaší domácnosti okamžitě zvedne hodnotu celé nemovitosti a samozřejmě i krbová kamna jsou jedním z prvků, díky kterým bude mít domácnost větší cenu.

  11. Zdravé topení
  12. Teplo z krbových kamen má velmi podobný účinek na lidské zdraví jako slunce. Má pozitivní vliv na organismus. Pokud jsou krbová kamna správně nakonfigurovaná, mají schopnost využít energie mnohem lépe než ostatní zdroje vytápění. Proto je potřeba před jejich pořízením zjistit správný topný výkon, který lze spočítat podle velikosti plochy místností a výšky stropů. Obvykle na každých 20 metrů krychlových prostoru je jeden kilowat výkonu kamen.

Jak dělíme krbová kamna dle akumulace tepla?

Krbová kamna rozdělujeme podle akumulace tepla na lehká, polotěžká a těžká.

Lehká krbová kamna

Tyto krbová kamna neakumulují teplo, proto rychle vychladnou. Jsou tedy vhodná do míst, kde je potřeba zajistit co nejrychleji teplo, například na chalupě nebo chatě.

Polotěžká krbová kamna

Polotěžká krbová kamna jsou vhodná pro příležitostné vytápění obývacích pokojů. Získání tepla trvá několik desítek minut a uvolňují teplo i několik hodin po vyhasnutí.

Těžká krbová kamna

Jsou vyrobeny z velmi kvalitních materiálů, které mají opravdu dlouhou životnost. Těžká krbová kamna jsou vhodná pro každodenní topení v domech a jiných objektech. Vychladnutí těchto krbových kamen může trvat také několik hodin.

Potřebujete pomoct s výběrem krbových kamen? Obraťte se na firmu Namir, která má v tomto oboru široké zkušenosti.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry