Jak osvětlit zahradu či balkón, terasu nebo okolí domu - nechte se inspirovat

Redakce, 2.6.2022
podívejte se, jak osvětlit zahradu, terasu a okolí domu - v průvodci vytvořeném stylisty WestwingNow.cz najdete vše potřebné - nejprodávanější lampy i praktické tipy.

ZÓNA: ZAHRADA

Cesty

Umístěte lampy na okraj chodníku, abyste označili cestu. Čím kratší je ulička, tím nižší by měly být sloupky. Lampy mohou stát vedle sebe dostatečně blízko, aby mezi nimi nevznikaly tmavé prostory.

Rostliny

Vaše zahrada bude nádherná i v noci, pokud vybrané stromy nebo záhony zvýrazníte osvětlením. Pro tuto roli budou ideální reflektory.

Místo k odpočinku

Akumulátorové lampy jsou nejlepšími pomocníky při navození večerní atmosféry na zahradě. Umístíte je všude tam, kde chcete vytvořit osvětlení. Bez kabelů a bez elektřiny.

MUST HAVE: solární lampy - energie ze slunce
Solární lampy není nutné zapojovat do elektřiny, protože jsou napájeny energií ze slunečního záření. Mohou dokonce svítit celou noc.


ZÓNA: TERASA

Funkční světlo

Aranžmá dobře osvětlí nástěnná svítidla a závěsná svítidla. Abyste po setmění mohli trávit čas pod širým nebem.

Dekorativní světlo

Girlandy jsou nutností pro letní osvětlení. Jsou super trendy, vyzařují jemné světlo a dodávají aranžmá nádech kouzla. Můžete je omotat kolem zábradlí, pověsit nad hlavu nebo položit na stůl.

MUST HAVE: Designové lampy
Lampy jsou víc než jen osvětlení – jsou investicí do krásné zahrady na roky. Pozor na přenosné modely, které si můžete po sezóně postavit doma jako dekorace.


 

 

ZÓNA: KOLEM DOMU

Přední dveře

Prostor před nimi nejlépe prosvětlí nástěnná svítidla. Je důležité, aby ladily s fasádou budovy. Bezpečným řešením jsou modely s jednoduchými geometrickými tvary - černé nebo šedé. Hodí se téměř ke každému stylu.

Garáž

Nejlépe poslouží lampa s pohybovým senzorem. Když přijedete do garáže, světlo se automaticky rozsvítí, což vám umožní bezpečně nastoupit do auta.

Fasáda

Pokud zvýrazníte stěny budovy, bude váš domov po setmění vypadat krásně. Můžete tak zdůraznit i jeho architektonické kvality.

MUST HAVE: chytré lampy
Na trhu je mnoho možností, které jsou kompatibilní s mobilní aplikací. Světlo na zahradě tak můžete ovládat pomocí telefonu.

 


Zdroj: Westwing.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada