ODS nepodpoří vládní návrh úpravy nájemného

Cianews.cz, 9.5.2003

Občanská demokratická strana nepodpoří ve druhém ani ve třetím sněmovním čtení vládní návrh zákona o úpravě nájemného, jenž sociální demokraté protlačili v prvním čtení s pomocí komunistů. "Je to návrh systémově špatný, který by v případě schválení vedl ke zhoršení současného stavu s byty," vyplývá ze stanoviska této strany, který tento týden přijala její stínová vláda.

Podle rozhodnutí stínové vlády ODS nepovažuje za smysluplnou úpravu této normy pomocí pozměňovacích návrhů, a proto je nebude podávat. Nejsilnější opoziční strana je prý připravena podpořit pouze takový vládní návrh, který by představoval skutečnou deregulaci nájemného a odpovídal nálezu Ústavního soudu.

Vládní návrh úpravy nájemného, který Poslanecká sněmovna podpořila ve středu 30. dubna v prvním čtení, počítá s maximálním desetiprocentním růstem nájemného ročně. Nájemné by se navíc mělo odvíjet od místně obvyklého nájemného, které se vypočítá aritmetickým průměrem současného nájemného v dané oblasti.

-joh- -ph




©ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslověi zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality