Posypová sůl připravená ve 25 kg pytli a její výhody

Na dveře klepe paní zima a určitě se vás zeptá, jak jste připraveni. Rizika úrazu a nehod jsou v tomto období velká. Neexistuje nic jednoduššího, než se připravit nákupem posypové soli. Lze ji pořídit v balení po 25 kg a nyní si povíme o výhodách.

Praktická posypová sůl je balená po 25 kg

První výhodou je jednoduchá přenosnost. Posypovou sůl zabalenou po 25 kg naložíte do vozíku a převezete na požadované místo. Plastový pytel je jednoduché uchopit. Pak není problém jej kdekoliv ručně přenést a posypat zledovatělé místo. Tuto váhu bez problému zvládne i silná žena.

Výhody zabalené posypové soli

Další výhodou balené posypové soli je nekonečná trvanlivost. Posypová sůl 25 kg je zabalená v plastovém pytli a nedostane se k ní voda a ani vzdušná vlhkost. Dále je k soli přidána protispékavá složka, která zajistí, že se nebudou tvořit velké hroudy. Rozsypávání je tak jednodušší a rovnoměrnější. To zajistí plné rozpuštění ledu i sněhu.

Zdroj: Freepik

Posypová sůl je kdykoliv po ruce

Další výhodou tohoto praktického balení je, že jej stále můžete mít v autě. Když pojedete na chatu, přes noc napadne sníh nebo vznikne ledovka, můžete si odklidit cestu, aniž byste čekali na údržbu cest. A být uvězněn na chatě ledovkou, když hlavní silnice o pár metrů dál je čistá, to není zrovna příjemné.

Nákupem posypové soli na paletě uspoříte své peníze

Zakoupit můžete samostatné balení posypové soli, ale mnohem výhodněji vyjde nákup palety s 32 pytli o celkové váze 800 kg. Vzhledem k nekonečné trvanlivosti při správném skladování ušetříte. Když budete potřebovat ošetřit jakoukoliv plochu, stačí jen vzít ze zásob. A až vám dojde, objednáte další.

Zdroj: Freepik

Bezpečná posypová sůl

Balená posypová sůl po 25 kg odpovídá normě sledující obsah těžkých kovů TP 116. Má správnou zrnitost celého spektra do 5 mm. Je důležité mít i malé fragmenty, protože ty rozpouští sníh a led jako první. Větší mají pozdější nástup a zajišťují tak dlouhodobý efekt rozpouštění. Posypová sůl účinkuje do teploty - 7 oC.

Kdy působí posypová sůl

Beze zbytku funguje posypová sůl do výšky sněhu 3 cm, uježděné vrstvy do 2 cm a ledu do 2 mm. Pokud jsou vrstvy silnější, tak nezbývá nic jiného, než prvotní manuální úklid, a pak až ošetření posypovou solí. Při preventivním posypu postačí, když plochu 1 m3 posypete 10 až 20 g. V případě, že srážek bude více, je nutné množství zvýšit až na 40 g na 1 m3.

Zakoupení posypové soli

Kde nakoupíte posypovou sůl? Zásadně vybírejte spolehlivé obchodníky. Na e-shopu Sul-posypova.cz najdete certifikovanou posypovou sůl balenou po 25 kg. Připraveno je 800 kg na paletě nebo si můžete vyzkoušet a zakoupit pouze jeden pytel tohoto pomocníka do zimy. Doprava je zdarma po celé České republice již od jedné palety.

 

Autor: Kateřina Špunda

Radek Stolář

Radek pracuje pro portál Kurzy.cz od roku 2016. Nejprve měl na starost technickou správu reklamy, ale od roku 2017 se rovněž stal členem obchodního týmu, kde působí dodnes. Ve volném čase se věnuje studiu grafiky, sportu, seriálům a rybaření.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky