Architekt a mořeplavec vytvořili plovoucí saunu. Novinku, která spojuje nadčasový design, dřevo i přírodní živly

Redakce, 2.12.2022
Zdroj: plovoucí sauny

Šimon Pelikán a Martin Hudák představili veřejnosti projekt plovoucích saun. Jako jediní u nás přicházejí s nabídkou prodeje saun, které lze umístit přímo na vodu, ať už se jedná o rybník, jezero či jinou stojatou vodní plochu v rámci soukromého či komerčního využití. Vývoj produktu trval necelé dva roky a podílelo se na něm mnoho technologických odborníků. Sauny se vyrábí ve třech velikostech, prototyp nejmenší z nich má veřejnost možnost vyzkoušet v Sobáčově u Olomouce.

Saunování patří v České republice k velmi oblíbeným činnostem, a to bez ohledu na roční období. Mimo příjemné relaxace a prohřátí organismu je hlavním benefitem posílení imunitního systému.

„Mám rád vodu, dává mi pocit svobody, nezávislosti a přesně to jsme chtěli předat dál prostřednictvím plovoucích saun. Jakmile člověk opustí břeh, nechá na něm starosti a veškeré myšlenky, co se mu honí v hlavě. Sauna je už jen čistý relax a klid,“ uvádí Šimon Pelikán, zakladatel služby Plavby Olomouc a organizátor kulturních akcí.

Veškeré použité materiály plovoucích saun byly vybírány s ohledem na jejich vysokou kvalitu, udržitelnost, životnost i estetiku a jsou nabízeny jak soukromníkům, tak rekreačním objektům.

„Věříme přírodě, proto je naše sauna prostá, celodřevěná. Nepotřebuje zateplovací vaty ani termoizolační fólie k tomu, aby fungovala tak, jak má. Podobně jako sudová nebo původní finská roubená sauna,“ doplňuje Martin Hudák, architekt, designér, grafik a zakladatel ostravského studia Atelier3M.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky