Startuje Nová zelená úsporám Light: O dotace na zateplení domu mohou od ledna žádat i senioři a domácnosti s nižšími příjmy

Zdroj Knauf Ilustrační foto

Potřeba snížit energetickou náročnost domova zvyšuje poptávku po izolacích. Potvrzují to i jejich přední výrobci jako společnost Knauf Insulation. Od 9. ledna je možné zažádat o dotaci z nového programu Fondu životního prostředí s názvem Nová zelená úsporám Light (dále jako NZÚ Light) . Určena je především pro sociálně slabší rodiny či jednotlivce. Na co všechno lze dotace čerpat?

„Kromě výměny dveří či oken se jedná zejména o různé druhy zateplení, ať už třeba fasády, střechy nebo podlahy,“ vyjmenovává marketingový manažer společnosti Knauf Insulation Jiří Hiemer. „Již od začátku podzimu zaznamenáváme zvýšenou poptávku po minerální izolaci na zateplení domů. Lidé mají zájem o úsporu energie a peněz, případně berou izolaci jako investici do budoucna,“ vysvětluje.

Enormnímu zájmu se podle Jiřího Hiemera těší především foukaná izolace, a to kvůli jejím praktickým vlastnostem. Celý proces zateplení je totiž možné provést během jednoho dne bez narušení chodu domácnosti, a to i v zimě.

Program NZÚ Light je určen vlastníkům či spoluvlastníkům rodinného domu, nebo trvale obývané rekreační stavby, kde jsou všichni členové domácnosti příjemci starobního důchodu nebo invalidního důchodu 3. stupně. Také se do něj mohou přihlásit rodiny, které v období od 12. 9. 2022 do zažádání o dotaci pobíraly příspěvek na bydlení.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy